Šķirtenis - "Second hand"?

29. jan 2012. 13:30

Lietotas mēbeles, lietoti auto,  lietots apģērbs, lietoti vīrieši, lietotas sievietes....
Iegādājoties kaut ko lietotu, mēs pieļaujam, ka tam varētu būt kādi defekti, īpaši, ja šī lietotā lieta ir gandrīz nelietota, bet uzsākot attiecības ar šķirteni, kaut kā par to nedomājam.
Kaut gan par to būtu jāpiedomā un cieši.
Bieži vien jaunie - šķirtie  partneri ienes jaunajās attiecībās vecās ģimenes dzīves scenāriju, kura beidzās ar krahu. Patiesībā attiecību uzsākšana ar šķirteni ir kā "Krievu rulete" , nezini uz ko uzrausies.
Noteikti jānoskaidro iepriekšējo laulību šķiršanas iemesli, lai neuzkāptu uz tā paša grābekļa, tomēr šim jautājumam jāpieiet ļoti delikāti.
Pastāv šķirteņu kategorija, kuri ar lielāko prieku stāsta par saviem iepriekšējiem partneriem – ļaunuma iemiesojumiem, nevīžīgiem, nekārtīgiem, neuzticamiem  radījumiem. Ar šo vaimanājošo un kritizējošo šķirteņu kategoriju ir  vērts būt uzmanīgākam, jo  vari būt nākamais šajā sarakstā.
Savukārt tad, ja šķirtenis apvij sevi ar noslēpumu plīvuru, un sīki nestāsta par šķiršanās iemeslu, tad var par to pavaicāt  kolēģiem, draugiem, radiniekiem, lai noskaidrotu, kā patiesībā viss bija. Tomēr kāda konkrēta cilvēka viedoklis nespēs pilnībā atklāt patiesību, jo cilvēki ir ļoti subjektīvi.
Un tā nav rūpnieciskā spiegošana, ja kas.  
Sarunas kas nostaļģiski vijas par un ap viņa izirušo ģimeni,  arī nedrīkst laist pāri galvai, šādas sarunas vairāk liecina par to, ka šķirtenis nav gatavs jaunām attiecībām, viņš vēl nejūtās kā šķirtenis,  un , kas var būt nejaukāks, ja tavs partneris tevi nepārtraukti salīdzina ar bijušo....Brrr... tas nevienu nevar iedvesmot uz panākumiem.
Bīstama ir arī otrā galējība - ja  šķirtenis ar plašu vēzienu izgriež no savas dzīves epizodi ar savu iepriekšējo partneri un bērniem.... izgriezīs tevi arī. Var atteikties no attiecībām, bet ne jau no bērniem.
Vai vajag izvairīties no attiecībām ar šķirteni? Nē, tikai tām vajag pieiet ar drusku vēsāku prātu, nevajag censties būt labākam par iepriekšējo partneri, nevajag censties pāraudzināt, pārtaisīt un veikt  u.c. rekonstrukcijas pasākumus. Šķirtenis jau nav brāķēts vai slims, tas ir cilvēks, kurš ir izbeidzis kādas nopietnas attiecības,  un -  ir vai nav gatavs jaunām attiecībām.

Atslegas vārdi: Dzīve38593, attiecības38696, attieksme3443, šķiršanās.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (22)

Valdis m. 29. jan 2012. 19:11

baidies vilku neej meza

Māra O. 29. jan 2012. 19:07

Loti uzmanieties no tiem,kas pieķēruši bijušo laulāto gultā ar citu. Viņi tik ļoti neuzticas nākošajam partnerim,ka attiecības var sabojat tapēc vien,ka neuzticas.

Anna N. 29. jan 2012. 19:00

Nu, ja partneru maiņa notiek kādā mazākā apdzīvotā vietā, tad jau iepriekš viss ir zināms, kas ar ko un kur, cik un kāpēc.   Doma nav slikta, Harij, bet baidos, ka rekomendācijas diez vai būs bezkaislīgas.

Dzēsts profils 29. jan 2012. 18:53

Varbūt no iepriekšējām laulībām jādod līdzi rekomendācijas vēstuli ar lietošanas pamācību?

Anna N. 29. jan 2012. 18:21

Stāvu ar abām kājām uz zemes, Roli.
Un Tava reakcija netieši , ka Tev  varētu būt kāda problēma šajā jomā.

rolis r. 29. jan 2012. 18:18

dievs nešķiro cilvēkus Tu šķiro  ...  izņemot sevi...  
             ja nespēj pati nolaisties uz zemes aizej pie speciālista

Anna N. 29. jan 2012. 18:03

Interesanti, vai man būtu jāraksta tvittera formātā? Tas lai paliek jaunatnei, es iztikšu ar garākiem tekstiem.  Tas par komentāru  - par gariem tekstiem.
Par saturu, nu tāds domas manā galvā raisās, kad padomāju par šķiršanos un tās sekām.

valija o. 29. jan 2012. 17:42

Un tad pie kā es skaitos,neparedzētā šķīršānās

Skaidrīte G. 29. jan 2012. 17:28

Es , Raiti , tik garus tekstus nevaru izlasīt , jo trūkst pacietības ...Pietiek ar virsrakstu , jo tam jāizsaka viss !  

Skaidrīte G. 29. jan 2012. 17:11

Patiesībā man ir vienalga, pie kuras kompānijas piederu - varu iekļauties visās, ne tikai nule minētajās !
  Man tikai nepatīk pats termins "" second - hand ""', jo tādos veikalos ir pārāk spēcīga naftalīna smaka !   

Raitis M. 29. jan 2012. 16:55

Skymore - Grasmore - pēdiņas pamanīji pie second hand? Lasīt vajag , nevis uzreiz klaigāt.   Tad man rodas iespaids ka piederi pie second,     ja tik ļoti uztraucies. es arīpiederu un ģībonī tādēļ nekrītu

Raitis M. 29. jan 2012. 16:52

Šķirteņi reizēm ir tā apsvilinājušies, ka uz ledugabalu pūš

Skaidrīte G. 29. jan 2012. 16:30

Ak tad tagad jau cilvēkus dala : "" first - hand '' un ""second - hand "'.   Nav patīkami  - pat būt pieskaitītai kādam no tiem tipiem . Esam cilvēki, ne lietas !

Anna N. 29. jan 2012. 16:14

Sonja

Dzēsts profils 29. jan 2012. 16:13

Zināt , kādēļ cilvēks ir pārtraucis tādas nopietnas attiecības kā - laulību, ģimeni, vajadzētu gan.. Tas būs viens no tiem ne- sīkumiem, kas par viņu kā cilvēku, vīrieti, sievieti, viņa attieksmi pret dzīvi, naudu, darbu, bērniem, --parādīs praksē. Tas , ka iepriekšejās attiecības nav bijušas veiksmīgas un pārtrauktas- tas jau nav nekas traģisks, svarīgākais būtu- kapēc tas tā ir noticis.. un ko cilveks no ta visa ir iemācījies vai izsecinājis.

Anna N. 29. jan 2012. 14:14

Latviešu valodā nav abdzimtes vārda, kas apzīmētu šķirušos cilvēku, ir tikai šķirtenis un šķirtene.

Olga P. 29. jan 2012. 14:14

Jebkurās attiecībās pastāv risks uz neveiksmi. Ir arī tāda lieta, ka tas pats cilvēks dažādi izpaužās ar dažādiem cilvēkiem.

Dzēsts profils 29. jan 2012. 14:13

Piekrītu,ka pāraudzināt nevajag,bet ir jāpanāk pretī un jāpielāgojas abiem,lai rastu kompromisu.Cits jautājums ir-vai tiešām mums jaunais partneris ir tik svarīgs,ka esam gatavi to darīt.Katrā vecumā tas ir savādāk.Es piekrītu Sanitai,ka partnerim būtu jābūt lidzvērtīgam ar savu līdzšinējo pieredzi.

Vineta K. 29. jan 2012. 14:11

Kas,atiecas uz lietotam manta,atiecibam,gribetos zinat,kur var dabut nelietotas.???????????Kapec tiesi skirtenes?Vaitad viriesi,neskiras?Un visparigi,ja ta nem daziem viriesiem taisni patik skirtas.Mes,nesam neviens idials.To deretu acereties.Un,ja,kas es ari esu skirta.Tapec tagad man vajaga uzlikt zimogu,esu lietota,vai ko savadaku....................

Sandra S. 29. jan 2012. 14:02

Labak 40 gados būt second hand, nekā no modes izgājušai  jaunai lupatiņas 40 gadīgai, kura nevienam nepatīk un nepatiks nekad, ......... ja nu vienīgi kāds grīdu sagribēs izmazgāt.........

Autorizācija

Ienākt