Sieviešu žurnāli - sievietes draugi vai naidnieki?

12. feb 2012. 21:32

Jebkurā vietā, kur tirgo presi var redzēt, ka nospiedošā masā ir žurnāli sievietēm.  Visādām interešu  grupām  - karjeras sievietei, mājsaimniecei, mammai, vienkārši sievietei, tīnei un gandrīz tīnei....
Bet, patiesībā, viss, ko šie žurnāli dara, ir tas, ka tie vienkārši norok sievietes pašapziņu, dzenot viņu meklēt atbildes arvien jaunos žurnālos.  Sievietes pieradina pie žurnāliem , kā pie narkotikas. Un šie izdevumi sausu muti, tūkstoš saraibinātām  lapām,  pūlās sievietei iestāstīt - kādai tai jābūt, kādai jāizskatās, kā jāsajūtas pašapzinīgākai, tie liek saprast, ka sievietes ķermenis, lai cik ideāls, tomēr nebūs gana ideāls, ja nelietos reklamētos produktus, ka tai jābūt vēl labākai virtuvē, viesībās, guļamistabā.  Ja tā ir karjeras sieviete, tad savus karjeras augstumus nesasniedz tikai tāpēc, ka viņas tērps un kabineta iekārtojums dod nepareizu informāciju par viņu - un tad ir pieci žurnāli, kas stāsta - kā izskatīties, ko runāt, kā iekārtot kabinetu, saskaņā ir 101  mācību.  Ja tā nav karjeras sieviete, tad viņai jājūtas kā būtnei, kam ir nepārtraukti jāaug kā pavārei, kā dizainerei, kā mājārstam, kā supermammai....
Ak, nu paldies, paldies daudzajiem redaktoriem, ka viņi liek sievietei justies labākai par to draņķi ko apprecējusi, par to pusduci vīriešu, kuri viņu pametuši. Kuri atgādina par septiņpadsmit dažādām lietām, kuras viņa nedara pareizi gultā....  Tie nepārtraukti  baro sievieti ar vainas apziņu pastiprinošiem rakstiem - par to, ka nemāk pareizi ēst, sakārtot skapi, apģērbties, uztaisīt frizūru, uzkrāsoties, un vēl 100 lietas , un tikai un vienīgi šie krāšņi ievākotie psihotropie līdzekļi spēs sievieti izglābt no viņas pašas...
Ko gan iesāktu sieviete,  palikusi bez žurnāliem? Ak....

Atslegas vārdi: dzīve38590, attiecības38696, attieksme3443, masu mediji.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (18)

Dzēsts profils 13. feb 2012. 13:17

Lasu tos un bieži.Uzskatu ,ka tie ir noderīgi un pamācoši,jo dienas ritmā skrienot,daudz ko palaižam garām.

stingers b. 13. feb 2012. 12:38

Zhurnalu izdeveji, censhas sagadat daudzpusigo informaciju,kur var samekleet to, kas kadam trukst, un par to, es nonjemu cepuri visu zhurnalu izdeveju prieshaa, apstiprinot to shaadi -   Ne visiem ir iespejas smelt informaciju internetaa,tapec zhurnali to aizvieto un diezgan efektigi. Es, mekleju informaciju internetaa, bet arii zhurnalus neignoreju, jo tur ljoti daudz intersanta var ieraudziit. Iesaku visiem biezhaak shkirstiit zhurnalus un Jusu redzesloks PASAULEE - PAPLASHINAASIES.

Dzēsts profils 13. feb 2012. 09:36

Es gan lasu šos žurnālus- dažādus, un nemaz nekaunos par to.. Piekrītu Sirdszālītei- kā izklaidi un padomdevēju, ja nu vajag.
Mums katram mūsu mīļie cilvēki- dzīvesdraugi, bērni, ģimenes locekļi- ir īpaši, bet- kā sociuma sastāvvienība viņi , tapat kā mēs- tomēr būs - vidēji statistiskie. Ar savām niansēm, īpatnībām, b et  pamatu pamatos- sugas robežās- līdzīgi.
Kā tur ar to pašapziņu- tā ir sievietes individuālā problēma- ne jau žurnālu lasīšana ir tā, kas  to mazinās. JA  ir- tad ir, ja nav  jau pirms ver ko drukātu vaļa- nu tad gan ir šaizes. Vienkārsi- nevajag uzrvert un pieņemt dajebkur vai kā rakstīto un piedāvato par vienīgo un neapstrīdamo pirmo un pēdējo patiesības instanci. Tapat- nevajag gaidīt, ka izcepjot tās kotletes  pēc žurnāla receptes, vai uzvelkot to vešiņu, ko reklamē žurnālā- paklīdušais vīrs atgriezīsies,  vai gimenē būs miers un neko vairak nevajag. Japaņem  no tās informācijas ir tas, kas ir aktuals un pašai vajadzīgs, nevis jādomā, ka tā ir burvju nūjiņa. Savukārt- bez informācijas- nebūs izvēles.. un atkal - šaizes.

Medus M. 13. feb 2012. 09:19

  Izklaidei un- padomdevēji. Pilnīgi noteikti!

Brigita D. 13. feb 2012. 09:10

Sen jau nepērku žurnālus. Tos, kas mani interesē paņemu bibliotēkā.

Dzēsts profils 13. feb 2012. 08:14

Sieviešu žurnāli - opjs sievietēm!

jautrite b. 13. feb 2012. 07:24

diemžēl daudzi žurnāli ir saturiski tukši,arī vienveidīgi,bet neviena jau nelasa visus žurnālus,jo daudzi ir tādi,kas pat bibliotēkā nav sastopami.Bet ir žurnāli ar labiem ierosinājumiem,intervijām.Es visnotaļ esmu par-ja varētu par mazāku cenu kā kioskā palasīt žurnālus netā-bet laikam biznesam nav izdevīgi.

Vasilijs P. 12. feb 2012. 23:50

Situacija-ideala.

max m. 12. feb 2012. 23:29

Pie dakteriem,uzgaidàmà,tikai sievieshu modes zurnàli..
Tad jau labàk "dziivàs" aplûkot

Alise .. 12. feb 2012. 23:23

..kā gan žurnāls var būt ienaidnieks?...tā taču ir izvēle..pērku to, kurš mani interesē...
Katra domājoša sieviete paņem no žurnāla to, kas viņu interesē...!
Sieviete , pirmkārt, ir Sieviete..neskatoties vai tā nodarbojas ar biznesu, vai ir mājsaimniece...vai kas cits..!

IlonCis I. 12. feb 2012. 22:21

         Paldies Tev par šo blogu - jūtos daudz labāk! Jau 10 gadus nelasu šos žurnālus tieši Tevis pieminēto iemeslu dēļ! Tikai nepratu noformulēt un loģiski pamatot savu nepatiku pret šiem žurnāliem - Tev tas tiešām izdevās!   

Anna N. 12. feb 2012. 22:07

Vidējo statisko vīrieti, nevis tieši manējo

Andris K. 12. feb 2012. 22:06

Ir jau arī raksti,kas palīdz saprast vīriešus

Vineta K. 12. feb 2012. 22:01

Katra zurnala var atrast sev noderigas zinas.Kuras var pielietot dzive.

Mairita G. 12. feb 2012. 21:57

Lasu tikai intervijas un vēsturiskus rakstus.Ir arī labas lietas žurnālos.Rakstus,kas māca izmainīt vīriešus vai mainīties pašām parasti ignorēju.

Kurzemniece E. 12. feb 2012. 21:56

neliela informācijaunsaite ar sava dzimuma pārstāvēm.

Inese Š. 12. feb 2012. 21:41

Tieši tāpēc es tos ignorēju, vienīgi Santu pāršķirstu un, ja pamanu kādu saistošu interviju, tad izlasu.

Ivo E. 12. feb 2012. 21:37

Viss tas pats atrodams netā , un izpaliek makulatūras vākšana .

Autorizācija

Ienākt