Runāt, dzirdēt, sadzirdēt..... un saprast.

2. mar 2012. 21:25

Visi zina, ka vīriešu un sieviešu pasaules uztvere ir stipri atšķirīga. Visi zina, bet vai visi to saprot?
Visi tādi zinoši, bet vīrieši gaida, ka sievietes rīkosies kā viņi, jutīs to, ko jūt vīrieši, visu sapratīs tieši tā , kā to saprot vīrieši..... Bet tas nekad tā nebūs. Sievietes jūtas nekad nebūs pat attāli identiskas vīrieša jūtām un sajūtām. Līdz ar to vīrietis jūtās pievilts, gaidītais nav attaisnojies, vīrietis jūtās "piekāsts", un tad pār sieviešu galvām veļas aizvainojuma pilni apzīmējumi - mantkārīgas, stulbas, visas vienādas, visām tik  to vien vajag, ko no sievietes vispār var sagaidīt utt.
Un tieši tādas pašas domas grozās sieviešu galvās, ir cerība, ka vīrietis domās tieši tāpat, darīs tāpat, izjutīs to pašu....., bet nekā. Un ko sievietes - to pašu - visi vīrieši ir ķēmi, viņiem prātā tikai viens, viņi domā tik par sevi utt.
Un kas no tā visa sanāk? Bardaks, latviski sakot. Vīrietis cieš no tā, ka galīgi nesaprot sievieti un viņas rīcības motīvus, bet rīkojas tā - it kā viņam būtu viss skaidrs, no A-Z.  Sieviete skaidri zin, ka vīrietis viņu nesaprot, bet pati domā, ka pārzin vīrieša psiholoģiju kā 2x2, kas gan ne vienmēr ir 4.
Iedomājies divus, kas runā katrs savā valodā un katrs saprot kaut ko citu. Traģiska ir  vidusmēra sievietes dzelžainā pārliecība, ka vīrietim ir jāuzmin viņas vēlmes un , ja viņš to nevar, tātad nemīl un viņu nesaprot, maita tāds. Sievietes, bieži, īsti pašas nezinādamas, ko grib, dod vīrietim visādus aizplīvurotus mājienus, izdara  trikus un nelielus uzbrukumus, un viņš nesaprot un nesaprot.... Un tad sieviete domā - ir gan biezādains nesapraša, kā gan var nepamanīt acīmredzamas lietas!  Kā gan viņš var ko no sievietes saprast, ja tā jau no dabas ir viens vienīgs zemteksts, pusmājiens, nenoteiktība? Un vēl neviltotais pārsteigums, kad vīrietis beidzot neiztur un pajautā : " Vai tu pati maz zini ko gribi? Ja zini, esi tik sasodīti mīļa, un pasaki arī man. Un saproti vienreiz, nu nevaru es neko uzminēt! Nevaru!"
Kad sieviete runā, vīrietim nav jāklausās uz viņas vārdiem tik ļoti uzmanīgi, kā jāvēro viņas mīmika, jāuztver intonācija utt. Sieviete bieži sevi nomoka ar domām, ko gan vīrietis gribēja teikt ar tiem dažiem vārdiem, ar kādu zemtekstu tas ir pateikts - nu ne ar kādu, tie daži vārdi nozīmē tieši to, ko nozīmē un ne vairāk. Apaudzēt vīrieša izteiktos dažus vārdus ar vismaz desmit versijām ir sievietes dabā, tāpat kā apvainoties - kā viņš drīkstēja ko tādu padomāt, ko viņš sievietesprāt ir padomājis izsakot šos dažus vārdus. Un tad ir kā anekdotē - Pati strīdās, pati apvainojas , pati raud....
Par ko ir stāsts? - Par sarunāšanos, par dzirdēšanu, par sadzirdēšanu un  saprašanu. Par saprašanos, kas balstās uz sarunāšanos, nevis uz pārliecību, ka otrs jau tāpat domā, kā tu un nav tur ko daudz runāt.

Atslegas vārdi: Dzīve38590, attiecības38696, attieksme3443, saskarsme.17

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (14)

Dzēsts profils 3. mar 2012. 12:41

Stāsts ir par  vēlēšanos izprast, ne tikai- dzirdēt un sadzirdēt, stāsts ir par to, ka esam mēs dažādi- tā nu daba ir iekārtojusi, un tad, kad to pieņem kā interesantu štelli, nevis- vēlmi permanenti ieriebt-tad jau būs okey.
Vīrietis un sieviete dažādi komunicē, tai komunikācijai ir dažādi uzdevumi- tā ir. Lai cik ļoti kādam nepatīk tās psiholoģiskās tēmas- diemžēl, šitā lieta mums katram pa dzīvi skrien līdz, arī- dabas dota.
Vīrietis nav sliktaks vai mazvērtīgāks nekā sieviete, un tāpat- sieviete nav sliktaka vai mazvērtīgāka nekā vīrietis. Katrs ir vērtība, tikai- dažāda.

Dzēsts profils 3. mar 2012. 09:02

Kurlais dzirdīgo nesadzirdēs nekad.

Dzēsts profils 2. mar 2012. 23:10

Nav viegli
diviem dimantiem
pieslīpēties!
/vājākā skaldne/

Anna N. 2. mar 2012. 22:36

Nu , Albert, ideāli dzīvo tikai domās. Un ideāli nav priekš sasniegšanas, Tu taču to zini... Tie ir priekš sapņošanas

alberts d. 2. mar 2012. 22:31


nu kā no mācību grāmatas  par ideālu dzīvi,mīlestību utt...bet pastāstiet kas ir ideāls uz šīs pasaules...uguns-ūdens sanāk tvaiks kas tomēr atkal paliek tikai ūdens un ogles...čūkstošas.

Aleksandrs V. 2. mar 2012. 22:28

Jo cilvēks ir vairāk neieturēts, jo attālāk izprot viens otru,tātad rodas nepamatotas ķildas..............

Andris K. 2. mar 2012. 22:20

Dzēsts profils 2. mar 2012. 22:18

Andrejs K. 2. mar 2012. 22:17

morgan,ko tu satrakojies es tikai pavaicju.

Vineta K. 2. mar 2012. 21:43

Ja nevar saprasties,ieklausities vienam otra,un beigas saprast ko gribeja pateikt viens,vai otris.Tad tas irgals,visam,un lapit nav ieteicams.Tapat tas ta ari beiksies,tikai velak,un sapigak.

Dzēsts profils 2. mar 2012. 21:40

vairaakas ir gailim vistukuutii--ja viirietis sevi ciena vinam ir viena

Andrejs K. 2. mar 2012. 21:40

Un ja ir vairākas,ko tad teikt.

Lauris E. 2. mar 2012. 21:37

       Tās visas uzrakstītās garās rindas ir tikai pļāpas.  Ja sievietei būs patiesa interese, pret vīrieti un vīrietim pret sievieti, tad abi būs līdzīgāki par līdzīgiem un šādi pekstiņi nevienam nenāks pat prātā, ne rakstīt, pat ne lasīt.  

Dzēsts profils 2. mar 2012. 21:32

ja cilveekiem lemts buut kopaa, un tas jau naak kaut kur no augshas --ar ko mums buut ar ko nebuut--tad visas domstarpiibas atrisinaasies-un viss buus labi--ja to grib DIVI nevis Viens bet atklaatiibai un sirsniigai sarunai un uzticeeshanai ir labo atieciibu pamats 100%

Autorizācija

Ienākt