Vēlreiz par "kaktu dakteriem".

15. mar 2012. 21:36

Godīgi atbildēju uz Ievas Ieviņas jautājumu un tiku norāta par striktu attieksmi.
Vēlreiz saku - nevar cienīt cilvēkus, kuri iedzīvojas uz citu cilvēku nelaimi, nezināšanu un izmisumu.
Ja cilvēks mirst šo darboņu aktīvas darbības rezultātā, tad šiem darboņiem par to nekas nav, kaut gan patiesībā tā ir slepkavība.
Latvijas likumdošana diemžēl neparedz nekādas sankcijas šo darboņu darbības ierobežošanai. Cik cilvēkiem vēl ir jānomirst?

Atslegas vārdi: Dzīve38590, attiecības38696, attieksme3443, kaktu dziedniecība.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (88)

Sandra S. 17. mar 2012. 17:51

Slidens temats, bet ārsti ir sabiedrības spogulis....... kamer neprasīs atbildību par nepareizām diagnoz''em un tt, tikmēr nekas nemainīsies. Dažreiz ārsti šķiet svētās ......... ne par ko neatbild, maļ savu maļamo, kad prasi konkrētu nosūtījumu, pasaka, ka viņš labāk zinot, ko man vajagot. Bet izglītību ta ieguvuši par valsts naudu, apmačības, kursus un tt.  a tad pa fikso uz privātpraksēm prom. rauj cik var saraut, nedomājot bieži par kvalitāti. Man ķoša aploksnē ielika pēc sirds operācijas 500 ls, domāja, ka doki tagad pienāks un vairāk rūpēies, nekā pat vairs neinteresējās. A palātā zināja stāstīt, ka pensionāre aizgājusi ar 20 mitnieku, ķirurgs pateicis, ka ar sabiedrisko transportu nebraukā. Tāpēc cepuri nost ārstiem, kam ir pietiekama mēra sajūta un atbildība par savu darbu.
Un , kas attiecas uz šarlataniem, es viņus nenosodu, liktens viņus sodīs. es vairāk uztraucos par cilvēkiem, kuri vispirms skrien pie tādiem, pēc tam uz slimnīcu.

Visis doki nav vienā maisā bāžami, bet nu pēdējā laikā sajūta, ka pašam jānovērtē sava veselība un visam jāseko līdzi. Paldies, ka google daudz ko pastāsta...... Pirms brauciet uz slimnīcu sagatavojiet jautājumus ārstiem, lai viņi zin, ka neesat aitas!
Vēlu, kaut mums mazāk negodīgu ārstu!

Ilze L. 17. mar 2012. 09:03

Ar'i tradicionala medicina pilniba nenoliedz ka ir cilveki ar spejam,kas var palidzet,bet tadi ir loti maz un naudu neprasa,tie saucmie dziednieki kas strada par konkretu sumu tie vi sdrizak ir sarlatani ,kas mekle leticigiemus cilvekus,kaut gan pasi izvelas iet pie viniem ar varu nevienu nespiez.Kas atiecas uz arsniecibas augiem ir cilveki kas specal macas par tiem -fitoterapeiti ,pie tadiem var drosi griesties tie nenoindes.protams ari tradicionala medicina ne pie visiem gadijumiem spej palidzet,jo mediki ar nav dievi.es domaju ka cilvekiem pasiem jaizverte pie ka un kur griezties,jo ar varu pie sevis ar vini nevelk.es domaju ka normals cilveks kas sapratis ka vinam nepaliek labak griezisies pie arsta.

Anna N. 16. mar 2012. 12:32

Man jau patīk tāda viedokļu dažādība. Redzu, ka šis jautājums ir tomēr aktuāls.

Ro T. 16. mar 2012. 11:46

No viena grāvja otrā, kā redzu. Bet visa pacelta jautajuma pamata ir viena vienīga lieta - tautas tumsonība un neizglītotība. Apbrīnojama tumsonība - cilvēks veikli opere ar planšetdatoru, viedtālruni un vēl 100 gadžetiem, bet nezin, kura pusē viņam sirds. Sabiedrība ir pārsatinata ar stereotipiem un citādāk dzīvot vienkārši nejēdz.
Ko no tādas sabiedrības var gribēt? Tas, ka Amigoss ir sabiedrības mikromodelis ir redzams arī šaja bloga - ir vissziņi, ir noliedzēji, ir adepti, ir pofigisti un iezviedzēji un daļa, kam tas viss ir vienaldzīgi

Jānis V. 16. mar 2012. 11:30

Lasu ierakstus šeit, no vakardienas. Visvairāk gribās piekrist Sonjai
Annas viedoklis skarbs, bet gan jau, ka pamatots.
Ir jau, kas tikai par to smejas, bet līdz reizei, kad tāds kaktu dakteris ieteiks kaut ko, kas ātri pieliks punktu kāda, jums tuva cilvēka dzīvei.
Ir arī diskusijas objektu  sīvi aizstāvji, domāju tādi, kas patiesībā ar neko nopietnu neslimo, iedomu slimnieki, kas tik valkājas pie visādiem dziedniekiem un činkst - man ir slikti, bet neviens dakters neko nevar atrast.

Dzēsts profils 16. mar 2012. 11:21

Tā ir katra paša izvēle- kādam dakterim  uzticēties un pie kāda ārstēties. Jo tā tomēr ir ciniska, bet taisnība- mirst visur- gan oficiālās, tradicionālās medicīnas aprūpes iestādēs, gan " kaktu dakteru" ārstētie  un uzpasētie.
Būs negodīgi, neuzmanīgi un nezinoši ārsti visvislabākajā slimnīcā, tāpat kā - " dziednieki" , kuri vienīgais ko var izdziedināt- tas ir naudas maku no pārlieku lielas naudas daudzuma.. Un turpat blakus - būs brīnišķīgi, iejūtīgi un profesionāli ārsti, un dziednieki, kuriem patiešām ir spējas- kaut ko palīdzēt.
Cienīt tos, kuri apzināti iedzīvojas uz citu nelaimi, nezināšanu un izmisumu- patiešam nevar- vienalga kādā iestādē tādi strādā.Taču atcerēsimies- pacientam , slimniekam- ir izvele, un arī atbildība pašam par šo izvēli. Un vēl- slepkavību pierādīt var, tikai tas ir  gana grūti, gana sarežģīti, gana laikietilpīgi ...

Silva R. 16. mar 2012. 11:08

Lūcij - bet vai tā nav sevis mānīšana? Vai labāk nav samierināties ar to kas ir un iespējami normāli pavadīt savas pēdējās dienas? Cik zinu vēza slimnieku atveseļošanās ir ļoti atkarīga no tā, kas notiek viņu galvās.

Raitis M. 16. mar 2012. 10:59

Nu gan spalvas put   Cilvēki jau mirst tāpat, bet , ja viņi mirst " kaku  dakteru" , Ku - ku pelnījis superbonusu par šo frāzējumu , dēļ, tad tas jau ir krimināli.  

Dzēsts profils 16. mar 2012. 10:48

Cik zinu,parasti pie tiem griežas cilvēki,kuru veselība turas pie salmiņa.Iespējams viņi cer uz pēdējo,jo ja tas nepalīdzēs,tad būšu izmēģinājis visu...

Andris K. 16. mar 2012. 10:23

Ko man izdarīt,lai iedarbinātu Tavas smadzenes,Anna?Kā likt paskatīties gan uz mediķiem kā sugu(ir krietna daļa,kura ārsta ētikai un Hipokrātam uzspļauj,un likumdošana tur neko),gan pašai uz sevi personīgi?
Tu runā par vieniem,''noliekot'' otrus-tos,kuri tiešām dara to,kas ir viņu sūtība un par atlīdzību nedomā.Bet,ja paskatītos uz savējiem ar vaļā acīm,ieraudzītu to pašu ainu.
Tu ne tuvu nezini visu,lai spriedelētu.Jo negribi zināt.
Bet ,ja par pēdējo teikumu-nomirs visi.Lielākā daļa no viņiem būs ārstējušies oficiālās iestādēs

Dzēsts profils 16. mar 2012. 09:04

nemetīsim akmeņus visos nu kaktos,nebija man intereses griesties pie dziedniekiem ārstēties,jo uzskatu ka visas mūsu slimības ir galvā,un katrs izlemj kas viņam labāk,bet ja runājam par dakteriem....kā tad nosauksim kukuļņemšanu,tā saucamo dāvanu,bet ja kādam tomēr nav iespēju tad viņam jāmirst.pati nesen biju slimnīcā un no zālēm sākās alergija,pienāca paskatijās,pateica jā laikam kādas nederot un viss ar to beidzās,tad nu es labāk pieturos pie savām mājās salasītajām zālītēm,nevis aspirīniem.

Sandris X. 16. mar 2012. 08:44

Elvai -     Nav ko piebilst .

Elva E. 16. mar 2012. 08:26

Izcili dziednieki ir retums , bet ir .Lai atceramies Vangu , mūsu pašu Zilākalna Martu , bet tādu ir maz, vairums tikai uzdodas par tādiem , nodarot vairāk ļaunuma , kā labuma .

Dzēsts profils 16. mar 2012. 02:30

sito tematu neatzistu.

Vineta K. 16. mar 2012. 00:43

Tada,gadijuma,kurs dakteris adbild par savam kludam Diemzel,dakters pielaiz nepiedodamu kludu,jo pacients nebija spejigs samaksat vajadzigo sumu.Nezkapec,par tadam temam neruna./

Dzēsts profils 16. mar 2012. 00:23

Var būt vienam otram šajos laikos kaktu dakteri sanāk lētāk kā dakteri.Medicīna šobrīd ir novesta tik zemu kā nebija pat pirms kara.Lai pieteiktos pie sava ģimenes ārsta jāpierakstās vismaz nedēļu iepriekš,uz analīzēm nesūta .Tikai pasaka nu ja ar jūsu vainu saasinājumi būs pavasarī un rudenī,es tur neko nevaru darīt...utt.

Brigita D. 15. mar 2012. 23:57

Cik es zinu, tad cilvēki, kurus kāda augstāka vara ir apveltījusi ar spējām palīdzēt cilvēkiem , par to atlīdzību nedrīkst prasīt. Ja pieprasa konkrētu samaksu un vēl nozīmē vairākus maksas seansus - noteikti šarlatāns. Zilā kalna Marta taču naudu neprasīja.

savsem k. 15. mar 2012. 23:41

Mēs jau īstenība nekur tālu no viduslaikiem vēl neesam tikuši - atskaitīt  tikai 5 - 6 paaudzes , un nonāksim raganu cepināšanas laikmetā ...

Anna N. 15. mar 2012. 23:39

Kaut cilvēki vairāk runātu par fatālajiem gadījumiem, tad vairāk cilvēku uzzinātu  un iespējams, drusku vairāk padomātu, ko dara.
Dzīve  mums ir tikai viena un arī ķermenis ir tikai viens.

Vinnija P. 15. mar 2012. 23:35

Vienmēr ir bijuši, kas pelna uz to tumsonību, bet mūsu laikmetā.....Vēl būs daudziem jānomirst, lai kaut kas mainītos.

Autorizācija

Ienākt