Mīlestība vai parazītisms

15. jūl 2012. 17:01

Jāņa blogā tika skarts temats par mīlestību, kuras dēļ cilvēks dodas pašnāvībā.
Ta kā niepiekrītu viedoklim, ka cilvēks mīlestības dēļ spējīgs izdarīt pašnavību, radās šis pārdomu blogs.
Nopietns  un nosvērts pieaudzis cilvēks neatņems sev dzīvību stresa situācijā, ja nav slims ar šizofrēniju, alkoholiķis, narkomāns, ilgstošā depresijā vai tāds, kurš grib pabiedēt vai sodīt otru personu.
Un, ja kāds saka vai jūt, ka nevar dzīvot bez otra, viņš ir šī pirmā parazīts > viņš parazitē uz cita cilvēka rēķina > viņš pieprasa uzmanību, apbrīnu, glāstus utt. sev, iedomājoties un sevi pārliecinot, ka bez tā viņa dzīvībai nav vērtības.
(nerunāju par pusaudžiem vai tadiem, kuri nav raduši risinat stresa situācijas, ..ar tiem ir "cita opera")
(esmu saskārusies ar šādām personām)
Un visbriesmīgak ir, ka šāds parazīts var salauzt citam dzīvi!!!! Mani bieži izbrīna, ka cilvēki jūtas vainīgi par šāda parazīta izdarībām.

Atslegas vārdi: mīlestība34028, dzīve38590, attiecības38696, nāve13, parazītisms0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (41)

Ineta L. 18. jūl 2012. 06:47

roli, Romeo un Džuljeta bija iemīlējušies pusaudži ar nenobriedušiem prātiņiem.
Blogā runāju par pieaugušu cilvēku mīlestību.
Turklāt iet runa par mīlestību , nievis iemīlēšanās stadiju. Iemīlēšanās ir atkarība, vai nu viņa pāriet citā kvalitātē vai cilvēks pēc 2-4 gadiem pats atbrīvojas no tās, ja ķīmiskā reakcija beidzas..

rolis r. 18. jūl 2012. 06:34

       Kādreiz bija  Romeo  un Džuljeta ....
Tagad ir vēsie aprēķina  muldētāji, kuriem nekas īsts nav bijis

Ineta L. 17. jūl 2012. 00:14

Piekrītu , Jāni Ja mīlestības jūtas ir tevī, gribas dalīties... bet, ja gribas ko pieprasīt sev.., tad laikam pietrūkst pašam sevī.. Nevar taču otru cilvēku gribēt sev! Var būt līdzās, gribas būt līdzās.

Jānis S. 17. jūl 2012. 00:11

Manuprāt, tā vairs nav mīlestība, bet kaut kas cits. Mīlestība nepieprasa! Tā dod.

Inta V. 16. jūl 2012. 15:07

Nevari jau būt ka akmens,tāpēc tā arī  notiek.

Dzēsts profils 16. jūl 2012. 10:02

Tas notiek tāpēc,ka esam aizmirsuši par mīlestību un šīm spēcigajām jūtām,kuras dod spārnus lidojumam nevis nāves cilpai.

Sandris X. 16. jūl 2012. 09:00

Viņas cilvēku novedīs līda striķim , un vēl apsauks par parazītu .Dzelžaini.

Sandris X. 16. jūl 2012. 08:59

Ar mīlestību , sievietēm un bitēm nekad neko nevar zināt .

Aija B. 16. jūl 2012. 08:44

Lielās "mīlestības" dēļ , sieviete vairs nevar piecelties no gultas:
-Izoperēja krūti ( vēzis). Pēc operācijas, kādu laiciņu civilvīrs mīļoto sievieti aprūpēja , cik tik viņa spēkos. Nekad nebija izbaudījusi no vīra tik daudz uzmanības, kā šoreiz. Cik ilgi viļāsies, sāk celties un iet saimniekot pa virtuvi, āra darbos piedalās. Ja ar sievu viss kārtībā, vīrs ilgāk paliek pie draugiem, haltūras dažādi darbiņi.Kā sievietei piesaistīt vīru pie sevis?Viņa jūtās nepilnvērtīga sieviete, tas ir tāpat kā , ja vīrietis būtu izkastrēts. Baidās pazaudēt vīru. Jāsāk atkal slimot, jāizdomā citas sāpes.No sākuma pietēloja, bet apetīte laba. Kļuva arvien dūšigāka, grūti piecelties,paiet. Vīrs labāk ēdienu atnes pie gultas, nekā akatīties, kā sieviete mokās un vaidot iet uz virtuvi.Līdz ar to sieviete puotra gada vairs neceļas no gultas - "mīlestības" dēļ.

Guna a. 15. jūl 2012. 23:01

Nekad nebūs ļauts izprast mīlestību ..., pie katra tā citāda nāk . Mīlestību vajag dzert , kad tās oāze Tev atklājas , un pateikties , bija ka - kad tā aiziet ...Tas tā , ievadam .Nevajag nosodīt cilvēkus , kuri izvēlas aiziet , tādu vai citu iemeslu dēļ , ne visi ir šizas , nebūt .Te neiet runa par tiem , kuri draud ar kāršanos , u.tt. utjp.   tie ir tiešām parazīti , kuri saindē citu dzīves .Kuri izvēlas aiziet , izdara to klusi , pat tā , lai nesaprastu , ka tā ir priekšlaicīga aiziešana .Vispār šī tēma nav priekš pāris vārdu kopmenta ..., vnk gribēju pateikt - ne viss ir tā , kā no malas izskatās ...

Ineta L. 15. jūl 2012. 22:25

Es pilnībi piekrītu Sonjai! Precīzi un saprotami.
Par pašnāvību kā tādu, iespējams, ka daudzi kādā brīdī iedomājas.
Nevar padarīt otru cilvēku par līdzvainīgu, lai arī netīši, savās mīlestības mokās..

savsem k. 15. jūl 2012. 22:10

Cilvēks pierod pie saviem mājdzivniekiem un negrib no viņiem šķirties ...

Regina S. 15. jūl 2012. 21:55

Katrs taču savādāks....

Dzēsts profils 15. jūl 2012. 20:50

...un dziļa izmisuma solis...
Rīts gudrāks par vakaru...nedari šodien to, ko vari izdarīt rīt.

Alise .. 15. jūl 2012. 20:15

..pašnāvība..tās ir zināma veida egoisms...!!!

Dzēsts profils 15. jūl 2012. 19:26

Ja cilvēks neredz sevi šajā dzīvē kā - patstāvīgu , dzīvot spējīgu vienību - arī tādā gadījumā, ja ir atraidīts mīlestībā, tad- tur ir pamatīgas personības problēmas. Vienalga- cik uzticīgs, patiess savās jūtās viņš arī  būtu  bijis. Patiesībā ir tā, ka mīlot kādu tā no sirds- cilvēks vēl tam mīļotajam tikai labu- un nekad neuzkraus atbildību par savām izvēlēm- tu mani atraidīji, es eju slīcināties...

Dzēsts profils 15. jūl 2012. 19:15

jaunas māmiņas dzīvi sabojā...
Vīrietis, kurš sajūtas otrajā plānā...itkā nebūtu līdzatbildīgs par savu Karstās mīlestības augli...kā greizsirdīgs vecākais brālis uz mazāko...- tas it Vīrietis?

Angela S. 15. jūl 2012. 19:09

viegli ir spriest par citiem, bet vai spejam paskatiities spoguli, un pateikt ko pasim esat izdarijusi, ka aizskaram otru netiisi, un varbut, ka kads cilveks par kuru esam aizmirsusi izvelejas tadu pasu likteni. Ne jau viens cilveks(parazits) nogalina otru, bet gan laika gaita viss sakrajas, ja patik lasit tad deretu izlasit gramatu "An inspector calls" loti interesanta un tur visa tematika tiks konkreti izskaidrota ka mazi sikumi izposta jaunas maminas spozo nakotni. :)
Deretu paskatities no malas uz sevi, tad saprastu kadas kludas pasi pielaujam. Cilveks jau pec biologijas viedokala ir sarezgita butne, kur tad nu vel no psihologijas skatu punkta. :)

Dzēsts profils 15. jūl 2012. 18:59

...   manu sirdi salauza...

Vasilijs P. 15. jūl 2012. 18:55

Brituks darbojas Valsts agenturas uznemumam.

Autorizācija

Ienākt