Latvju vīriešiem ir no kā pamācīties ;)

22. sep 2012. 10:51

Kiprā, vīrietis uzturot abas, ij sievu, ij mīļāko. Tā, lai abām nekas netrūkst. Un arī tad, kad romāniņš  beidzies, turpina rūpēties, jo, ja reiz ir atbildība, tad arī par to, ko esi darījis vakar un arī aizvakar, tāds ir kipriešu goda kodekss.
Augstākminētais rosināja uz pārdomām.
Latvju vīriešiem, ne nu visiem, bet daudziem ir gan sievas, gan mīļākās, gan arī izbijušās attiecības.
Ja ir mīļākā, tad par sievu un bērniem bieži tiek piemirsts, jo vajag taču izrādīties ar vērienu.  Ja ir bijušas attiecības un izirušas, tad parasti ar dusmām un naidu, bieži arī bijusī paliek ar bērnu un ar neko,  jo vīrietis laimīgs aizburā tālākos meklējumos, reti kad izjūtot kaut  jel kādu atbildību par savam darbībām. Atbildības sajūta ir tik rudimentāra, ka saskatīt nevar.
Vai tā būtu latvju vīriešu mentalitātes iezīme?

Atslegas vārdi: Dzīve38593, attiecības38696, mentalitate0, atbildība.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (23)

rolands e. 24. sep 2012. 19:52

JA PIENAKUMU SADALE ...UN ATBILDīBA...PAR TO KAS PAGATNE BIJIS  IR JAPALIELINA LATVJU VīRIETIM,  ..TAD TO PAšU BūTU JADARA LATVJU SIEVIETEM..VA NE?

Dzēsts profils 23. sep 2012. 14:38

Mūsu vīriešiem nekas nav jāmācās un Kipras variantā , mūsu sievietes viena otrai acis izknāptu .

Dzēsts profils 23. sep 2012. 08:53

Nu , nu,, vai nu pašas dāmas tik laimīgas būtu, ja  vīrietis ar kuru attiecības ir beigušās- tam , acīmredzot, ir bijis kāds nopietns iemesls- turpinātu savu klātbūtni viņu dzīvēs.Rūpes par bērniem- jā, tā ir svēta lieta. Bet sieviete ir patstāvīga, rīcībspējīga  vienība- ar vai bez vīrieša blakus.. Sieviete , kura izvēlas mīļākās statusu- pati  tādam piekrīt, kāda tur dižā vīrieša atbildība būtu.. Sieva- arī nav nevarīga būtne, kuras vajadzības un nepieciešamības  var realizēt tikai vīrs..

iim e. 23. sep 2012. 07:13

Žēl, ka tu vienmēr esi bijusi tikai mīļākā..
Ko teikt -- lai veicas mīlestībā...

Romis E. 22. sep 2012. 18:03

Tu teiksi,ka Kiprā sievietes nav greizsirdīgas?!    Greizsirdība ir visbioloģiskākās jūtas,pat putni un zvēri ir greizsirdīgi!

Mairita G. 22. sep 2012. 17:46

Alisei pilnīga taisnība.

Alise .. 22. sep 2012. 17:11

..vai tikai latvju sievietes pašas nav pie tā vainīgas, ka tie mūsu bāleliņi tā rīkojas???....pieļaujam pašas viņiem tā rīkoties...

Armīns L. 22. sep 2012. 17:04

Viņi tur tuvu pie islamistiem dzīvo, bet šiem - ņem kaut 50 sievas, tikai visas vienādi jāapgāā un vienādi jāizmīlē, apdalītā var prasīt šķiršanos.

Dzēsts profils 22. sep 2012. 16:41

Nu nav jau visi tādi. Tādas iezīmes da iebkurai tautai ir.

Valdis V. 22. sep 2012. 13:27

Kā saka Kails Ozols:

Bļēķ, ku karsts ārā, ibio! Sēžam te kabinetā un smokam nost. Es smoku aiz saviem smiekliem, bet kolēģi no nejēdzīgās smakas. Skraidelē te šurpu turpu un bļaustās: "Kas te tā smird! Laikam žurka nosprāgusi. Kur gan tā maita ir?"

A nav nekādas maitas ir lieliska fileja. Paslēpta aiz skapja un jau dieniņas četras pūst. Pārdevēja vēl tā dīvaini skatījās, kad prasīju 100 gramus filejas. Skatījās, bet nogrieza plānu plānu šķēlīti. Es esmu negants fileju vīriņš, kas paslēpj filejas, kur tās neviens nevar atrast. Vienu šeit, otru tur. un: "Labdien, kolēģi, jūs izskatāties tāds dīvains vai, kaut kas nav kārtībā?" "Ak tā smaka! Ak, Jā! Pretīgi vai ne? Taisni liekas, ka kāda žurka ventilācijas lūkā būtu nosprāgusi."

Nu jā, viena fileja aiz skapja, viena ventilācijas šahtā, viena priekšnieka kompī. Varbūt esmu ko piemirsis? Ak, jā, jāsaliek vēl kādam jaku kabatās, he he :)) Vasariņa, karstumiņš, kas gan var būt jaukāks par neizturamu smaku un lielu zilu mušu spindzēšanu. Mans sapnis ir izveidot Doma laukumā milzīgu instalāciju - saulē pūstošu, kautķermeņu grēda. Tas būtu tika skaisti, visa vecrīga būtu tukša kā tuksnesis, ja neskaita visuresošo smaku, kas iesūcas pat simtgadīgajā ielu bruģī. Lūk, tas ir izsmalcināti riebīgi, nevis nožēlojami kā infantīla piržšana uz kaimiņu avenēm.

Valdis V. 22. sep 2012. 13:24

da nu na, mēs visu parlamentu uzturam, pat neškirojam - bāba vai meitietis

Dzēsts profils 22. sep 2012. 12:38

Te nav vasara...te ir arī rudens lieti---kad sievām patīk raudāt---nu ļaujiet taču viņām to prieku--- laikam kaut kāda eiforija.

Dzēsts profils 22. sep 2012. 12:34

tas jau pēc kāda lāsta izklausās, kas uzlikts mūsu tautai....paši to veidojam bērnos , paši vēlāk dusmojamies....un mūsu bērni šo absurdu arī pārņem....

Dzēsts profils 22. sep 2012. 12:31

..kā  kaķi
pēc Atmiņas
pagalmā sazīmēju
To klāja
putekļu kārta
Kā varēja aizmirst
Ko darījis.
Pāri. Aizgājis
attaisnots
/ Andas/ dzejolis, kuru Skārleta nelietīgi noslēpa ---konkurence starp dzejniekiem

Vineta K. 22. sep 2012. 12:28

Ta,jau vini padomas.Musu viriesiem vairak rup sava lapklajiba.Bet dievins nav mazais berns.Reiz tapat par saviem,parkapumiem bus jaadbild.

Aija B. 22. sep 2012. 12:21

Lai kā audzinātu mātes, bet vīrišķību viņas nevar dēlos ieaudzināt. No mazām dienām zēniem vajag paraugu, kādam tad īsti vīrietim jābūt, bet , ja tēvs aizbēdzis no mājām, kādu paraugu saņems? Pēc kara mātes teica saviem dēliem:Tavs tēvs cīnījās.... Tētis bija karā..... Tavs tētis dienēja ....Esi tāds kā viņš. Ko lai tagad ņem par paraugu? Lai cik stingri mēģina zēnu mācīt, zēns no mazotnes jau zin, ka sieviete var visu izdarīt un meklē tādu sievu, kura prot visus darbus kā viņa māte, ja sieva nevar parūpēties par ģimeni,un uzturēt, tad jāmeklē cita. Bet kādam jābūt vīrietim, to viņš nav redzējis, nav dzirdējis neviena padoma.Tad kā viņš var prast būt atbildīgs, ja pats to nav redzējis no sava tēva?

Ineta L. 22. sep 2012. 11:36

Tāda postpadomju rīcība ir visai bieža mūsu vīriešiem. "Ak bērnam ar jāēd..bet es, bet man " Labi, ja vēl aiziet pats, štrunts ar to, bet vēl atstāj ieķīlātu dzīvokli uz sieviete pleciem, parādus.

Dzēsts profils 22. sep 2012. 11:15

Protams, ka visi tādi nav...un par to jau arī priecājamies...šobrīd cita paaudze , arī vīrietis auklē bērnu un piedalās bērnu audzināšanā ar prieku

Dzēsts profils 22. sep 2012. 11:11

Šāda rīcība būtu sagaidāma tikai tajos gadījumos, kad visas rūpēs līdz šim uzņēmusies sieviete...dara... , tīra..., auklē..., skrien pa bodēm...Pie šīm izjukušām attiecībām arī ikdienā nekas nemainīsies....vīrietis pieradis neuzņemties atbildību....
piekrītu Gunāram...tās ir nepareizas audzināšanas sekas...

Dzēsts profils 22. sep 2012. 11:11

nu ne  visi  tadi  .   jebkura   no   manam  bijusaja    drikst   kaut   3  nakti     uzzvanit
  un  ja   vajadzes    brauksu   un palidzesu  ,  
un  vispar    jau   latvietes  lepnas   vinas nelauj   lai  par  vinam rupejas

Autorizācija

Ienākt