Ak, sievietes / vīrieši!

18. jan 2013. 16:38

Jau sen zināms, ka vīrieši un sievietes ir atšķirīgi. Vīrieši un sievietes dzīvo atšķirīgās pasaulēs, viņiem ir atšķirīga vērtību sistēma un uzvedības likumi, tomēr ne vienmēr visi ir gatavi to atzīt.

Jau senatnē vīrieši gāja medībās, sievietes nodarbojās ar sakņu un ogu vākšanu. Vīrieši aizsargāja savu cilti, sievietes audzināja bērnus. Līdz ar to arī vīrieša un sievietes ķermenis un galvas smadzenes attīstījās pilnīgi atšķirīgi, lai pielāgotos savu specifisko funkciju labākai veikšanai.

Sievietes – radaruztvērēji.

Sievietei, kā jau vairākumam dzīvnieku mātīšu, maņu orgāni attīstīti daudz smalkāk nekā vīrietim. Sievietēm ir ne tikai vairāk konusveida šūnu acs tīklenē, bet arī plašāks perifērās redzes lauks nekā vīriešiem. Tā dēvētā sieviešu intuīcija patiesībā nav nekas cits kā sievietes saasinātā uztveres spēja un prasme pamanīt šķietamus sīkumus, kā arī pārvērtības citu cilvēku ārienē un uzvedībā.

Kāpēc sievietes ir tik runīgas

Tā kā viņu runas centri ir izvietoti abās smadzeņu puslodēs, sievietes ir daudz veiklākas tērzētājas nekā vīrieši. Sievietēm patīk runāt, un viņas to dara bieži. Sieviete no savām problēmām var atbrīvoties tikai tad, ja par tām kādam pastāsta, tā atzīstot to pastāvēšanu. Vīrieši var sadalīt savas problēmas pēc nozīmīguma un mazāksvarīgās uz laiku atlikt malā.

Kā runā vīrieši

Vīrietis runā īsākos teikumos nekā sieviete, un viņa veidotajiem teikumiem ir loģiskāka uzbūve. Tie parasti sākas ar īsu ievadu, tad seko skaidri formulēta lietas būtība un nobeigums. Sieviete, runājot ar vīrieti, vienā teikumā aptver vairākus tematus, kas liek vīrietim apjukt.

Vīrieši izsakās precīzāk

Vīriešiem vārdu jēga šķiet ļoti svarīga, un viņi cenšas izteikties pēc iespējas precīzāk, lai pārspētu savu sarunubiedru un paspīdētu viņa acīs, vienalga, vai tas būtu otrs vīrietis vai sieviete. Sieviete runā tāpēc, lai apliecinātu savu interesi par sarunbiedru un veidotu tuvākas savstarpējās attiecības, līdz ar to sievietei vārdi ir sava veida atzinība vai apbalvojums.

Sievietes brauc uzmanīgāk

Sievietes ir piesardzīgākas nekā vīrieši un pirms uzbraukšanas uz galvenā ceļa mēdz nogaidīt pāris sekunžu ilgāk, nekā tas būtu nepieciešams, vai arī apstāties pie luksofora, kad pēc tā šķietami nav nekādas vajadzības. Šī piesardzība var izraisīt atkal jaunus satiksmes negadījumus. Sievietes izraisa sadursmes biežāk nekā vīrieši.

Emocijas

Vīriešiem emocijas parasti atrodas labajā smadzeņu puslodē, un tas nozīmē, ka emocijas viņiem nav atkarīgas no citām smadzeņu funkcijām. Sievietēm emocijas ir izvietotas plašākā areālā, turklāt abās smadzeņu puslodēs, un tas nozīmē, ka viņām emocijas var izpausties reizē ar citām ķermeņa funkcijām.

Jūtas

Vīrietis pēc savas dabas ir aizdomu pilns, godkārīgs, savaldīgs un modrs vientuļnieks, kurš izvairās atklāt savas emocijas, lai varētu palikt stāvokļa noteicējs. Sievietei daba ir mācījusi būt atklāta, paļāvīgai, atsaucīgai, vārīgai, izrādīt savas emocijas un apzināties, ka viņai nav jācenšas vienmēr būt savaldīgai.

Atslegas vārdi: mīlestība34028, sieviete3743, virietis157

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (14)

MadaraAnastasija K. 21. jan 2013. 14:52

  

Laura S. 18. jan 2013. 22:56

  

Ilga B. 18. jan 2013. 20:44

  

Dzēsts profils 18. jan 2013. 19:56

incanta nekā nafff- man patīk, kā jūs pavelkaties turpini, Vilks, te papilnam badaino

Aivars G. 18. jan 2013. 18:38

Un tomēr mēs viens bez otra nevaram iztikt.

raisa l. 18. jan 2013. 18:23

Ineta L. 18. jan 2013. 16:58

Vilks Vientuļais, manuprāt, ir labi iekomentējis. Bloga ieraksts interesants, bet stereotipisks.

Dzēsts profils 18. jan 2013. 16:54

Diezgan preczi pateikst sen zinamais,tikai vel smalkak.

Inese Z. 18. jan 2013. 16:54

Sen ir pierādīts,ka vīrieši runā daudz vairāk un spogulī skatās biežāk kā sievietes. Mūsdienās sievietes arī meklē to mednieku,kurš sagādās iztiku un ērtības,tik ... esam nonākušas pie tā,ka par visu jārūpējas pašai(ar nelieliem izņēmumiem).Tāda ir realitāte! Turpinam meklēt,cerēt un sapņot!

Dzēsts profils 18. jan 2013. 16:50

čau, vilks...mans draugs, vientulība

Vilks V. 18. jan 2013. 16:49

Par emocijām un jūtām varētu būt cits viedoklis!
Emocijas gan sievietei,gan vīrietim ir atkarīgas no uztveres!
Tās gan vīrietim,gan sievietei vienādā mērā iespaido citas smadzeņu funkcijas!
Piemēram-visiem zināma patiesība,ka lielā emocionālā saviļņojumā
(gan pozitīvā,gan negatīvā...)nevajadzētu pieņemt nopietnus lēmumus!
Jūtas-tikai un vienīgi audzināšanas sekas,jo no bērnības,zēniem māca
neizrādīt savas jūtas,bet meitenēm tieši otrādi,ka ar emocijām var panākt
to ko vēlies!Tāpēc arī stereotips,ka sievietes ir emocionālākas un
"plašāka"savu jūtu izpausmēs.

Dzēsts profils 18. jan 2013. 16:49

Interesanta lasamviela.

Vineta K. 18. jan 2013. 16:43

Bez komentariem.Bija intresanti.

Dzēsts profils 18. jan 2013. 16:41

manī laikam mostas kaķis   Leopolds, un saka savu slaveno frāzi   dzīvosim draudzīgi

Autorizācija

Ienākt