Rudens garša termosā.

28. jan 2016. 13:35

Tukšā autobusā Viņa stāvēja kājās. Ja tas būtu pilns ar cilvēkiem, Viņa būtu gribējusi atrast vietu, kur apsēsties, kur atlaist savu dibuā.
Neapmierināta ar nebrīvu vietu – sēdekli, Viņa īgni ņurdētu kā aizkaitināta kaķene un Viņas skatiens spētu nogalināt jebkuru. Bet Viņa stāvēja kājās – tukšā autobusā. Paradoksāli. Tikai šoferis, kurš līdzinājās kādam, jau, pazīstamam jauneklim, veda Viņu uz galapunkta parādi.
Viņi apstājās kādā pieturā, kur uz soliņa sēdēja ūsainu un bārdainu noaugušu veču bariņš, kuri vilka sarkanās moresdūmus viens pēc otra no vienas vienīgās palikušās cigaretes. Tikmēr, Viņa un šoferītis atpūtas brīdī baudīja rudens tēju – ar mežrozīšu, melisas, citronmētras un citu augu savienojumus caur termosu, bezjēdzīgi pļurkstēdami par riepām un (ne)stiklotiem logiem. Viņai šīs sarunas par (pus)beigtajām riepām neizteica neko, kā vienīgi (ne)stikloti logi lika aizdomāties, kad ir siltās, karstās, vēsās un aukstās robežas, kurās Viņa mēdza saskatīt kādas vērtības un likumsakarības. Bija maza iespēja uz to koncentrēties, jo motora skaņa un veču gļēvulīgās, padzērušās runas apslāpēja rudens klusumu, kas likās Viņai kā nepieciešama vajadzība pēc tā.
Termosā palika tikai biezumi. Visa garša tika tverta 2 minūšu un 47 sekunžu laikā. Divatā. Būtu brutāli teikt, ka tas bija dažu sekunžu jautājums, kad Viņi jau atradās autobusā. Bet realitāte tāda arī bija. Līdz parādei vēl bija atlikušas pāris stundas (tiem, kas nesaprot – 2 stundas).
       Ar viltīgu un intriģējošu smīnu, šoferītis (Viņa nenojautāja vārdu, tāpēc sauca viņu par Šofē, noprasīja Viņai vai tad nebūtu vieglāk piesēst, vēl 2 stundas ceļā (tiem, kas nesaprot- pāris stundas). Viņa izlikās šo jautājumu nesaprotam līdz galam. Būtība bija taču pašsaprotama! Viņa stāvēja kājās tukšā autobusā (!!!). Caur (ne)stiklotiem logiem vēroja notikumu apstākļus/apstākļu notikumus. Ceļā Viņa, it kā, vēroja gandrīz žuburainos radījums, ignorējot Šofēsmalki laipno piedāvājumu.
       Stāvēdama tukšā autobusā, kājās, Viņa paspēja pārdomāt, izdomāt, aizdomāties par tām vērtībām, kas ir nepieciešamas Viņas neatgriezeniskajiem notikumiem.
Izkāpjot no autobusa, Viņa pateicās par braucienu, bet tas nenozīmēja, ka termoss netiks vairs piepildīts. Viņa stāvēja kājās tukšā autobusā!

Atslegas vārdi: filozofija278, Dzīve38590, attiecibas38696, literatura266, proza3

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Dzēsts profils 29. jan 2016. 21:33

nu boleje meneje...personigi mana uzrakstita pasaka ienemu 1. vietu skola...un 1. vietu riga ...un pec tam vinu atskanoja pa radio....nu...pirmklasnieku vidu....ceru ka parejas pasakas ar rakstija bernu vecaki...tad es veselu gadu  draudzejos ar vienu zurnalisti...un katru nedelu gaju uz teatriem baletiem operam...2....  3.reiz nedela ..katru nedelu...uz pirmizradem...veselu gadu...sezot vienmer pirmaja rinda...un pec tam vismaz pusi no vinas recenzijam par izradem uzrakstiju es...taka lielaku ekspertu makslas joma tev amigosa neatrast.... /roberto/

Vasilijs P. 28. jan 2016. 18:46

Savadak kads naftas magnats saks no CIP informaciju pumpet...

Dzēsts profils 28. jan 2016. 18:05

Tad ir jājautā, - vai ir vērts braukt uz to galapunktu parādi tik netīrā busā, ka pat savu dižciltīgo, vērtīgo dibuā negribas nekur uz sēdekļiem piemest.

Dzēsts profils 28. jan 2016. 16:05

Ļoti labi un saprotami, bet tikai Tev Pirms rakstīji, vajadzēja pastāvēt divas stundas kājās....pat ne autubusā

Vineta K. 28. jan 2016. 15:41

Neslikti.Bez liekiem komentariem.

Dzēsts profils 28. jan 2016. 14:27

Un rezumē? Ja stāvi kājās,labāk darbojas smadzeņu šūnas?..domā..pārdomā..izdomā!!.Es oponētu..darbojas arī apsēžoties,bet svarīgi, lai autobuss ir tukšs

Autorizācija

Ienākt