Iesakiet lūdzu receptūras mežacūķa ciskas pagatavošanai!
Parasti ko daru,
Sagatavo tā,lai der krāsniņā,,uztaisi sauso marinādi,
/pipari,kiploki,sipols,sāls un kas tik tur vel vajag,/liek tik daudz,cik assu esi pieradusi ēst,
Tad visu to samasē gaļā,ļauj pāris stundas savilkties,
Pectam liec vai nu traukā/vai maisiņā,vai ietin tajā follijā/un krāmē visu krāsnī iekšā,
Apmeram uz 180-200 grādiem ,vairāk kā pusotra stunda,un gatavs!
Vēlams lielos gabalus nedaudz iegriezt rievas,lai iekšpusē nav jēls,
Apmeram tā,,man sanāca
Lai labi garšo,
Mezacûkis galina tam garsiga, spekitis ar liesumu tam mijas, jo sportisks tas bija. Miil tas loti ruguspiena vannu, ar kadiku ,kimenu ogu aromàtu !
Atkaulo un taisi gulašu, vai samal kotletēs. Ja neesi gatavojusi cisku, negatavo, jo nesanāks (nav tik vienkārši)
Nem bisi , ej uz mežu, notēmē un u.t.t. .....
Kkā neiedveš uzticību - tie mežacūķi ..., labāk no kaimiņiem - vien maz cūciņ sarunāt !
Taču , ja laboratorija gaļai dod zaļo gaismu ..., ir ēsti tādi cepeši - tiešām ņammīgi !
tikai ciskiņa atšauta pats trijkājis pa mežu skraida!
Labák neriské gatavot to lopu,tás pa meziem ar kautkádu triperi skraida.Bbbrrrrrr....
Atdod man un visas problēmas