Vai labdarību, ziedojumus uzskati par vajadzīgu vai nevajadzīgu lietu savā dzīvē?

14. dec 2009. 22:04

Šajā pirmsZiemassvētku laikā īpaši visi tiek aicināti atvērt sirdis un arī makus, lai ziedotu labdarībai, palīdzētu slimiem vai trūkumā nonākušiem. Vai atbalsti šādus ziedojumus, pats/-i labprāt ziedo? Vai tomēr uzskati šīs akcijas par kārtējo triku, kā no cilvēkiem izspiest naudu, kaut gan par mazturīgajiem jārūpējas pašai valstij, tās institūcijām? Kādi ziedojumi Tev šķiet atbalstāmi, kādi nē?

Atslegas vārdi: labdarība1, ziedojumi0

Lai atbildētu uz šo jautājumu, Jums ir nepieciešams autorizēties.

Atbildes (13)

  1. 0
Ilona M. 14. dec 2009. 22:11 Viņas atbildes

Man jau liekas,ka gandrīz katram ir mājās kas tāds,ko viņš neizmanto un nekad arī neizmantos,tikai vietu aizņem un šad tad atgādina par sevi,kad kaut ko kārto vai tīra,bet ir kāds cilvēks,kam tas ir pat ļoti nepieciešams.Bērni gaida dāvanas katros Ziemassvētkos,bet ir ģimenes,kas nevar atļauties tādas nopirkt.Ja zin,ka dāvana tiešām nonāks pie tā,kam tā visvairāk vajadzīga,tad tā ir ļoti apsveicama lieta.Ir taču Ziemassvētki.:)))))

  1. 0
Dzēsts profils 14. dec 2009. 22:12 Viņas atbildes

Aicinājumi ziedot- darbiņš uz jūtām? Lai jau tā runā... Un tie, kas saka- "lai ziedo tie, kuriem miljoni"- arī tie lai runā... Var jau noskatīties uz grūtdieņiem, nosodīt tos, kas kā nieres taukos un iet vien tālāk...garām.
Tā katra brīva izvēle. Un iespējas. Ziedot vai paiet garām...
Es atveru savu sirdi. Ziedoju. Bērniem. Tiem, kuri lūdz. Tiem, kuri nelūdz. Ne tikai Ziemsvētku laikā.  Kaut mazumiņu, bet kopā visus mazumiņus saliekot, kādam cilvēkbērnam tiek smaids, kādam prieks, citam- veselība.

  1. 0
Dzēsts profils 14. dec 2009. 22:22 Viņas atbildes

Protams, ka taa ir vajadziiga lieta ... tas jau gan ir katra ieksheja nostaaja ... es domaaju, ka katra pienaakums ir ziedot un paliidzet tiem, kam dziivee varbuut nav tik daudz paveicies kaa man ... pie tam, tu pats nekad nezini kaadaa situaacijaa vari atrasties naakotnee .... dots deveejam atdodas ... kaads tu esi pret citiem, taadi ir citi pret tevi

  1. 0
Dzēsts profils 14. dec 2009. 22:32 Viņas atbildes

Vairāk atbalstu daudzbērnu ģimenes, kas pašlaik ir novārtā. Vecās drēbes, kas ir labā stāvoklī izvēlos novest tieši tām ģimenēm, kuras pazīstu. Kad tik tiešām būs par to priecīgi. Un mantas ir vajadzīgas.

  1. 0
Dzēsts profils 14. dec 2009. 23:05 Viņas atbildes

Tas ir ļoti atbalstāmi, pat ja liekas, ka saziedotā nauda netiek izmantota īstajam mēķim! Ziedotājs, no tīras sirds ziedojot, pavairo Dieva darbus :)
Strādāju iestādē, kas rūpējas par mazturīgajiem, zinu viņu problēmas.
Pie veikalu kasēm ir ziedojumu kastītes, tajās gan nemetu - nabagi tie, kam pēc tam tos santīmiņus jāskaita! Tad jau labāk lielāku summu ieskaitīt kontā, ziedot draudzē vai tml. Reiz iznāca novērot iedzīvinātu dzejas rindu: kāda kundzīte raudzījās uz šo ziedojumu kastīti, tad ilgi rakās pa kabatām un beidzot izvilka... mutautiņu, lai noslaucītu degunu! Žēl tak nabaga trūkumcietējus.

  1. 0
Dzēsts profils 14. dec 2009. 23:12 Viņa atbildes

Ir nepieciešams palīdzēt citiem kāvien tu to vari. Manuprāt viss nepieciešamākā lieta būtu darbs, jo bez darba nevar nopelnīt naudu un uzturēt savu ģimeni.

  1. 0
TheCad T. 14. dec 2009. 23:41 Viņa atbildes

Liela dalja labdariibas iestaades ir uz uznjeemeejdarbiibas principa, tas ir- tik un tik naudinjas darbiniekiem, tik un tik direktoram (tam gribas jaunu mashiinu), sadale notiek no saakuma iestaades starpaa, peec tam nodoklji, peec tam labdariiba/

  1. 0
erika s. 15. dec 2009. 00:59 Viņas atbildes

Man akcijas nav nepieciešamas,to daru itin bieži.

  1. 0
Aiya A. 15. dec 2009. 02:16 Viņas atbildes

nu taa jau nebuus nekaada labdariiba, ja tagad nobirdinaasi asarinju, atveersi macinju un noziedosi latinju tikai taapeec, ka tagad ir Z-sveetki...kur tad bijaat visu gadu??!

  1. 0
Dzēsts profils 15. dec 2009. 08:04 Viņas atbildes

Esmu mazliet ziedojusi ik pa laikam, kad zinu, kur konkreeti aizies nauda.
Ziedot var un vajag, ne tikai sveetku priekshvakaraa.

  1. 0
Dzēsts profils 15. dec 2009. 11:16 Viņa atbildes

Ziedoju,sevišķi bērnu namiem,kad ir akcijas.

  1. 0
Dzēsts profils 15. dec 2009. 19:11 Viņas atbildes

Visdārgākā dāvana ir labestība,tas ir vislabākais,kas cilvēkā ir!

  1. 0
gints t. 16. dec 2009. 14:37 Viņa atbildes

Paprieksu paskatamies tuvakaja apkartne ku var izpalidzet,ta efektigak!Nu un tad jau var ar kada akcija piebiedroties.

Autorizācija

Ienākt