Cilvēka uzpūtība, aprobežotība vai vienaldzība?

18. dec 2009. 19:22

     Dzirdējāt, ka Liepājā nupat gandrīz cilvēku nobendēja, jo atstāja guļot sniegā visu nakti? Ko Jūs darītu līdzīgā situācijā? Vai arī jūs salā pakritušos šķirosiet dzērušos un nedzērušos?
Nupat blogā ievietoju rakstu, kurā, starp citu, ir šādas rindas:"... Taču šiem cilvēkiem būtu jāsaprot, ka, ja jau Dieva griba cietušajam uzsūtījusi, piemēram, ugunsnelaimi, tad arī, atbilstoši šai gribai, viņi atrodas līdzās un ir jāpalīdz. Jā šādi fanātiķi to nedara, tad viņi ignorē savu pienākumu. Ļaujot aiziet bojā cilvēkam, viņi it kā uzņemas Dieva pilnvaras. Viņi pārkāpj likumu, un par to neizbēgami saņems sodu. Dievs pamatā rīkojas caur cilvēkiem, un, kas neatsaucas aicinājumam vai atsakās pakļauties dievišķajām pavēlēm, kuras atskan viņu sirdīs, šāds cilvēks sevi bargi soda, līdz pat paša bojāejai."
Pilnu tekstu lasiet bloga rakstā "Karma un reinkarnācija".

Atslegas vārdi: Nežēlība1

Labākā atbilde

  1. 1
erika s. 18. dec 2009. 23:42Viņas atbildes

Tā ir vienaldzība,atceros 72 -otro gadu,kad iestājos mediķos.Pie Brīvības pieminekļa renštelē gulēja sieviete epileptiķe un komentāri nepārāk jauki.Uzstutēju uz soliņa,zīmuli starp zobiem.Kad atjēdzās zāles ieņēma kaut kā līdz mājai aizšķūrēju viņu.,bet pašai randiņš izjuka.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (7)

  1. 1
Dzēsts profils 18. dec 2009. 21:14 Viņa atbildes

Un ja šis vīrs būtu dzēris, kāds attaisnojums nedarīt neko, lai palīdzētu???

  1. 1
Dzēsts profils 18. dec 2009. 22:00 Viņas atbildes

Nezinu, kas bija Liepājā, bet tam, kurš bija vakar bija pakritis pie manām durvīm laipni piedāvājos izsaukt attiecīgo palīdzību, neskatoties uz to, ka viņš tur bija  pieslapinājis un bečokus samētājis. Tiku nelāgi nolamāta un aizsūtīta mājās. Vēlāk mazgājot trepes domāju - eh, nepateicība, pasaules alga...

  1. 1
La s. 18. dec 2009. 22:31 Viņas atbildes

labāk pasūkstīties par nepateicību, kas pasaules alga, nekā sadzīvot ar savu sirdsapziņu visu atlikušo mūžu par to, ka ir redzēts, apjausts iespējamais iznākums, bet nekas netika lietas labā darīts.......

  1. 1
Dzēsts profils 18. dec 2009. 23:28 Viņas atbildes

Diez vai tā ir īpaša nežēlība, drīzāk abpusēja vienaldzība. Par Liepājas gadījumu nezinu, bet ja redzu zemē gulošu, tad zvanu palīdzības dienestiem, lai reaģē! Dievs neļaus savas pilnvaras uzņemties cilvēkiem, bet vienaldzības grēks gan tiks pieskaitīts.

  1. 1
Dzēsts profils 19. dec 2009. 12:00 Viņa atbildes

Piedzērušam taču aŗī ir jāpalīdz.Un ja nu ar mums notiek kāda nelaime,mēs tak ar cerēsim uz līdzcilvēku palīdzību.

  1. 0
Dzēsts profils 18. dec 2009. 22:16 Viņas atbildes

ta ir cilveciba!

  1. 0
Dzēsts profils 19. dec 2009. 03:17 Viņa atbildes

Ne mana cūka,ne mana druva! Tautas teiciens.

Autorizācija

Ienākt