Pieklājība..

6. jan 2010. 20:56

Uzgrūžoties cilvēkam veikalā, uz ielas vai citur sakiet "Atvainojos" ? Lietojiet tādus vārdiņus, kā lūdzu un paldies? Esmu ievērojis, ka cilvēkiem aizmirstas pieklājība, ja nieiet kopumā lietas.

Atslegas vārdi: pieklājība1, nepieklājība0

Labākā atbilde

Dainis S. 6. jan 2010. 21:33Viņa atbildes

Par to pieklājību ir vispār interesanti.Biju ceļojumā uz Franciju un tur man nācās piedzīvot šoku pat vairākkārt dēļ pārmērīgās pieklājības.Nu iedomājaties,ka veikalā vai uz ielas uzgrūžaties pilnīgi nejauši citam cilvēkam un viņš pagriežas pret tevi un saka franču mēlē-atvainojiet,lai gan ne jau viņš vainīgs.Un tomēr ja francis parkoja auto,tad gan nekautrējās ar bamperu stūriem paskrāpēt blakus esošos auto,diez vai latvietis par to būtu apmierināts.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (7)

  1. 0
Dzēsts profils 6. jan 2010. 21:01 Viņa atbildes

Nu ja kkas neiet ad logiski ka wnk negribeesies domaat par kko citu kaa to kas neiet un ka to labot ta ka kas tad taja briidi domas par komunicesanu vai wnk pieklaajiibas normaam!

  1. 0
oome S. 6. jan 2010. 21:02 Viņas atbildes

ne tikai pieklājība. Zūd viss elementārais....smaids,pieklājība,labvēlība.parādās dusmas skaudība...

  1. 0
Ernests K. 6. jan 2010. 21:10 Viņa atbildes

Es nelietoju vārdiņu – atvainojos. Jo lietoju – atvainojiet. Pats sevi es jau tā vai šā atvainošu, bet svarīgi lai tie, kam prasa atvainot, tev piedod un atvaino  

  1. 0
Dzēsts profils 6. jan 2010. 21:11 Viņa atbildes

Sorry - kaut kā pretvalstiski sanāk!   Kas tad nu - padomijas laikos bija slikti, tagad atkal - kādam laipnības par maz, citam mau...ba esot par traku, nākamajam šķiet, ka notiek vnk mazās tauteles morāliska iztukšotība un deģenerācija...
Nu traks var palikt - cilvēks tā iekārtots, ka nekad laikam nabūs labi!
Domāju, problēma mentalitātē... gadsimtos zem dažādām pipkām izstrādātā mentalitātē. Neuztraucies - uzgrūdīsies kādam ,,importam", ,,biezajam"vai ministeram, gar zemi kritīs, kurpes bučos. Uz ko gan neizrieties, neizrādīt savu sapīkumu, ja ne uz sev līdzīgu.  

  1. 0
Dzēsts profils 6. jan 2010. 22:21 Viņas atbildes

Ja pieklājība ir asinīs, tad kaut vai miegā murmināsi atvainojiet, paldies, lūdzu, labdien! To neietekmēs apstākļi, krīze vai labklājība.

  1. 0
Dzēsts profils 6. jan 2010. 22:30 Viņas atbildes

Es gan parasti ievēroju tikai pretējo- pagaidām vēl pašai pieklājības kausiņā kas aizķēries un arī pati saņemu pretī pieklājību vai smaidu (kaut vai uzgrūžoties   ). Varbūt- man vnk palaimējies vai arī nav vaļas maisīties pa kājām rupekļiem....

  1. 0
Dzēsts profils 6. jan 2010. 23:11 Viņa atbildes

Ko dod vārdi?! Vajag izsargāties no darbiem!...

Autorizācija

Ienākt