Ir kabaču laiks. Stulbi ir ļaut viņiem pāraugt un tad skatīties kā viņi ziemā lēnām " apčurā" plauktu, uz kuriem nolikti glabāties. Viena ilgstoši(gandrīz ikdienā)gadiem lietota recepte( vīrieša variants) kabaču iznīcināšanai:
Ieberam bļodā miltus,nu apmēram tik daudz,cik nav žēl,tomēr atceroties,ka tie domāti kabaču kopā turēšanai,ne personīgā svara palielināšanai(nelietoju Ekstra).Pierīvējam viena citrona miziņas dzelteno kārtiņu,citronu pirms tam obligāti nomazgājot(ja neesi uzņēmīgs pret ķīmiju un slinks,nav obligāti).Pieberam cepamo pulveri(sievietes zina,cik daudz to vajag uz attiecīga daudzuma miltiem,vīriešu rīcībā ir zvans draudzenei).Ja ir vēlēšanās putot olbaltumu( hobbi) uz cepamo pulveri var ieekonomēt,bet var arī atļauties kulināras izvirtības un lietot abus,būs super pūkainas. Tātad ,pievienojam olas(bez čaumalām,es divas) paniņas(kefīru,rūgšpienu) un izmaisām līdz izveidojas viendabīga mīkla pabieza krējuma konsistencē(krējums domāts krējums,ne želejveida krējuma izstrādājums).Tā kā visi kopā aizmirsām piebērt paciņu vanilīna cukura(var bērt pusi vai četras vai vispār nebēt),to varam izdarīt tagad ,vai vēl vēlāk,bet ne pēc cepšanas. Uz skaidiņu rīves pierīvējam kabačus tā, lai mīkla zem kabaču kaudzes nav redzama(kabaču pankūkas taču,ne pankūkas ar kabačiem),vismaz 3 reizes vairāk pēc tilpuma ,nekā mīkla.Jo vairā kabačus jums izdosies apvienot cepjamā masā,jo tuvā Nobela prēmijai pārtikā būsiet. Var pierīvēt arī ābolus(dzidrie sākuši krist),lai paskābinātu,iespējams var rīvēt klāt visu,ko var sarīvēt,taču tad vairs par rezultātu neatbildu. Samaisam visu un,ja kāds vēl joprojām klapē olbaltumu,iecilājam arī to(uzmanīgi,lai nesagrautu viņa struktūru).Uzkarsējam pannu(kāda nu kuram ir),lietojam eļļu (kādu nu kurš var atļauties) vai nelietojam nemaz(nezinu ,kā tad garšo).Lietoju vai nu labu olīvu vai nerafinēto saulespuķu. Masai gala rezultātā jābūt tādai,lai tā ,uzlejot uz pannas ,pati pieņemtu pankūkas formu, neizplūstu pa visu pannu un neizskatītos pēc kakas uz taciņas mežā( pastāv iespēja to ar karoti paplacināt-ne kaku).
Ja punktuāli būsiet sekojuši visām instrukcijām, nav nekādas garantijas,ka pankūkas būs tieši tādas kā man,bet ka tās uz mēles kusīs un nekad nenodzīvos līdz nākošai dienai,lai ,cik daudz jūs neizceptu,es garantēju. “Ēdam ,ar krējumu,zapti,medu....., Cepam kopā!?
Keywords: doma23287, dzīve38617, attiecības38711, vīriešu kulinārija0, ķēķis0
Dilaila Laila, Tavu recepti arī es izmēģināšu, kad gaļu negribēsies. Vispār es līdzīgi puķkāpostus gatavoju (tikai bez ķiplokiem).
Eh,tieši uz pusdienas laiku parūpējies ,lai siekalas saskrietu mutē tā kārtīgi.Noteikti izmēģināšu,paldies Tev.
Eh, izdomāju arī es padalīties ar savu kabaču pagatavošanas recepti bez gaļas par cik esmu veģetāriete!
Nelielus kabacīšus, ne garākus par 20 cm, pārgriež uz pusēm un nedaudz pavāru dārzeņu buljonā, var vienkāršot un pavārīt ūdenī kuram klāt pievients kubiciņš ar dārzeņu buljonu (jāseko līdzi, lai kabaču pusītes nepārvārītos par mīkstu, tad ņemu viņus no vārošā ūdens ārā un kārtoju uz cepešpannas ar pārgriezto pusi uz augšas -> pirms tam esmu uz pannas apcepusi sagrieztus ķiplokus (ja ķiplokus neapcep tad sanāk diezgan assa visa tā padarīšana un man ne īpaši patīk uzkost dzīvam ķiplokam) un arī apcepu biezās šķēlēs sagrieztus tomātus -> tad uz kabaču pusītēm lieku virsū apceptās tomātu šķēles, pārkaisu ar apcetiem ķiplokiem un pēdējais pa virsu vēl lieku sarīvētu labi kūstošu sieru kurš samaisīts ar jēlām olām un nedaudz majonēzes -> cep kamēr siera, olu, majonēzes massa ir izkususi un kļuvusi zeltaini brūna!!! Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un kādiem vasarīgajiem salātiem, kaut gan man arī ļoti garšo ar rīsiem!
Es cepu un ēdu tāpat bez krējuma ,zaptes vai medus.
Ja kāds uzceptu tādas pankūkas, labprāt pamielotos.
Paldies Anna,noteikti!! izgatavošu,man patīk ,ja kāds iesaka kaut ko,vienmēr iznāk garšīgāk,nekā no grāmatas.
...vai tad esi kabacis?,....es jau par tiem kabačiem...Tu jau tik tā--nejauši blakam esi gadijies
Receptes apraksts tik tiešam bij jauks, lasot ar smaidu un nav noslēpums, ka gribējās nokopēt šo recepti tāpat kā vakar no draugiem, bet beigu beigās tāpat tikai kabaču garšas sajūta vien palika
Salātu receptes saturu bieži vien aizņemos no vīriešiem, viņiem tie sanāk pikantāki.
Kabaču pankūkas gatavoju līdzīgi, protams garšo! Paldies par atraktīvo aprakstu!
Varu papildināt ar savu recepti, saucas "Pildītie kabači". Protams, var izmantot arī cukini. Tātad: pārgriež kabačus vai cukini gareniski uz pusēm, ar tējkaroti izņem sēklas, izveidojot laiviņas. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Ņem kotlešu masu un pilda. Virs kotlešu masas pārliek skaidiņās sarīvētus un eļļā apceptus burkānus /nedaudz/. Cep cepeškrāsnī. Kad kabači gandrīz mīksti, pārkaisa ar rīvētu sieru /ja nevēlas rīvēt, var nogriezt siera šķēlīti un pārlikt pāri/. Kad siers izkusis, gardums ir gatavs. To pašu var cept uz oglēm, ietinot folijā, tad gan siers jāliek uzreiz un folija jāieeļļo. Tiem, kam kabači garšo, iesaku izmēģināt
Die's ar tiem kabačiem un pankūkām! Gatavošanas procesa apraksts pats par sevi kaut kādu prēmiju pelnījis! No sirds sasmējos!
Frēzija,mēs vienkārši esam patīkami dažādi un tas ir jauki.
Protams, panākt var visu, ja sāk apstrīdēt un ne tikai no raudas...... vienkārši laikam izvēlīgāk skatos uz produktiem, veselīgais liellops man arī negaršo ar savu specifisko garšu. Tā taču ir tikai gaumes lieta, es nesaku, ka negaršīgi, bet negaršo man.
Raudai,ja to pareizi pagatavo,asaris var mēteli pasniegt.
Nezinu, pēc kā garšo, mani vienreiz uzcienāja ar marinētiem, vairāk negribu, pankūkas arī negaršo.
Varu pateikt tikai kad salīdzina asari ar raudu pliekano, tas pats arī gurķis ar kabaci.
Paldies Dagnija,neapēd mani.
..par to vien ,ka Tu kā vīrietis dalies receptē,pats māki to pagatavot...un vēl ēdami....un vēl tik mākslinieciski aprakstīt gatavošanas procesu...dodu Tavam jautājumam bonusu punktus ---ir labais!!!!! Un Tu arī protams!
Šādi ēdot,joprojām nezinu pēc kā garšo kabači,varbūt pastāstīsi?
Man kabači negaršo un nekas, kur tie tiek pievienoti.