Kaa Tu cep kartupeljus?

16. jūl 2012. 16:24

Kaadaa formaa sgriez-stieniishos,skaidinjaas,ripinjaas? Ko klaat liec?-siipolus vai.....kaadas garshvielas?

Labākā atbilde

  1. 2
Elvital A. 16. jūl 2012. 18:43Viņas atbildes

vecos - stieniišos, jaunos - plānās/plānās šķēliitēs - kāpēc , nezinu, bet tā dariija tēvs un vienmēr bija 'loti garšiigi, pievieno siipolus un garšvielas pēc patikšanas, garšiigāk uz maziem ga'las gabaliņiem jebšu oliive'l'lā ... - labu apetiiti !!!

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (10)

  1. 1
Inga M. 16. jūl 2012. 16:32 Viņas atbildes

Taisnstūrīšos...   man negaršo cepti sīpoli, tādēļ tos nekad, bet ja gribās garšīgus ceptus kartupeļus bez sīpoliem, tad ideāli sanāk, ka pēc izcepšanas, pieber daudz zaļumu (dilles, pētersīļi, lociņi), ķiploku, piparus un nedaudz sviestu uzmet (kubiciņos) pa virsu, visu apmaisa un pāris minūtes patur zem vāka... mmmmm ...
brūnuma un kraukšķīguma pakāpi katrs regulē pats...
p.s. sāli arī labāk likt beigās, tad tie neizjūk...

  1. 1
jana l. 16. jūl 2012. 16:50 Viņas atbildes

Man garšo cepeškrāsnī cepti kartupelīši. Tagad ir jauno kartupelīšu laiks, tos vienkārši saberu uz plāts un cepu. Bet viszbiežāk cepu- kartupeļus sagriežu plānās ripiņās, saberu uz plāts ar cepampapīru, pārberu ar ķimenēm un garšvielām /parasti kautkāds vidusjūras garšvielu maisījums/, ja lieto sāli, tad var arī apbērt ar to, labāk rupjo, nedaudz *aprasina* ar eļļu un cep. Var pa laiciņam samaisīt. Diezgan ātri gatavi. Var ēst kā piedevu pie kaut kā, bet garšīgi tāpat bez kaut kā. Klāt var dažādas mērcītes. Man garšo ķiploku, mārrutku un liesā krējuma mērcīte.

  1. 1
Liga M. 16. jūl 2012. 17:04 Viņas atbildes

Es cepu stienisos,ar kartupulu piedevam un nedaudz miltiem,tad vini iznak miltainaki,ne tik ellaini un labak apbruninas.

  1. 1
IEVA I. 16. jūl 2012. 18:13 Viņas atbildes

Vai nav vienalga , galvenais ka  ir garšīgi un visi ir apmierināti un pasaka, paldies...

  1. 1
Dzēsts profils 16. jūl 2012. 18:39 Viņa atbildes

Kā nu kuro reizi,ja steidzīgi.Sagriežu parastās ripiņās un cepu rapšu elļā.Pieberu sauso buljonu.

  1. 1
Nola N. 16. jūl 2012. 19:02 Viņas atbildes

Kartupelis gareniski uz pusēm un tad no gala, šļēlītēs, vai kāda tur forma sanāk, uz pannas virsū, kur jau uzsilusi eļļa un apberu ar SantaMaria garšvielu - kartupeļiem. Viss.

  1. 1
jautrite b. 16. jūl 2012. 19:38 Viņas atbildes

tieši pašlaik to daru-griežu plānās šķēlītēs,cepu olīveļļā,ššodien pārkaisu ar ķimenēm un uzrīvēšu nedaudz parmas siera,klāt gurķu-tomātu salāti,saldajā-avenes

  1. 1
Dzēsts profils 16. jūl 2012. 19:40 Viņas atbildes

Parasti- ripiņās sagriežu, labāk nevis ar sīpoliem , bet ķiplokiem. Garšvielas- tās , kas domātas tieši kartupeļu ēdieniem , priekšroku dodu grieķu maisījumiem, lai sastāvā būtu karrijs vai kurkuma.
Cepeškrāsnī- tad var vēl ar majonēzi pārliet, vai pat sarīvētu sieru biku uzkaisīt.. Kaloriju dziļbumba, bet - bezdievīgi garšigi..

  1. 1
max m. 16. jūl 2012. 23:50 Viņa atbildes

Elita,cepti kartupeli nav veseliigi
plika ciete

  1. 1
Romis E. 16. jūl 2012. 23:53 Viņa atbildes

Zini,ka stēķeli(kartupeļu cieti) karsējot taukos sašaurina asins vadus! Sagriez skaidiņas vai ripiņas,būs problēmas ar asins vadiem.Vispār pannu vajag sviest ārā...

Autorizācija

Ienākt