Kaadreiz paliek zheel taadus,,labumus,,vnk izmest ....Ko Juus ieteiktu dariit? Kur izmantot,ko veel pagatavot??? Paldies,par katru lietderiigu padomu!!!!!!
Atslegas vārdi: virtuve5
Piemēram augļu biezumus var mēģināt kaltēt tējai, bet no dārzeņu kādu biezenīti vai biezzupu pagatavot.
No burkāniem kotletes----no visām ogām džemus........!!!!!
arī sejas maskām noder
Nopérc trusi!
Ja teicami izspiesta sula , nekas tur vairs nesanāks . Pat lopiņš nemielosies , varbūt lapsenes īsi aci uzmetīs ...Par ogām runājot .
Burkāni - cita lieta .
tagad gan saka,ka gatavojot sulas tūlītējai lietošanai-daļu biezumu vajag pievienot sulai,lai vērigie pektīni un šķiedrvielas nepazūd.Burkānu izspaidas lieku pankūkās un sautējumos,ja ir vieta-ielieku saldētavā,ogas saldēju,augļus cenšos saglabāt vismaz līdz martam.
No burkānu , ķirbju izspaidām sanāk veselīgi un garšīgi sacepumi ,saldie - pievienojot olu , miltus vai mannu, rozīnes , vaniļu... ,
kreftīgākie - pannas apakšā liekot kartupeļu šķēlītes , kārtu sīpolriņķu , malto gaļu , ķirbju izspaidas , vai skaidiņas /ja nespiež sulu / , pārlej ar saldu krējumu , garšvielas , protams ..., pārkaisa ar rīvētu sieru , īsi pirms gatavības ...,
variācijas katras saimnieces ziņā ...,
arī pankūciņas , pat kotletes - ar maltās gaļas pildījumu ..., utt, utjp .
Atdot cūkām ...
Savāri zapti.
Uzcep pankūkas !
Izvāri ķīseli,jeb atdod lopiem.