Ko darīt ja otram no deguna asins nāk?Un kāpēc tā notiek?

12. feb 2010. 16:55

Atslegas vārdi: medicīna49

Labākā atbilde

  1. 1
Dzēsts profils 12. feb 2010. 17:54Viņa atbildes

Es šo problēmu zinu, nopietni.
Tādam cilvēkam pašam ir jānēsā līdzi vatīte, lai vajadzības gadījumā ātri izveidotu asiņojošā nāsī ievietojamu tamponu. Asiņošanu apturēt vislabāk palīdz ūdeņraža pārskābē izmērcēta vatīte (outdoor apstākļos var iztikt ar nesamērcētu). Ja asiņo stipri, vajag atgulties ar atliektu galvu.
Galvenie iemesli mēdz būt divi: 1 - vienā noteiktā vietā asinsvada sieniņa ir ļoti plāna un trausla. Tādā gadījumā jāiet pie attiecīgā speciālista, lai to vietu "piesaldē" vai "piededzina" - kā kurā desmitgadē to sauc. Mūsdienās to izdara ar lāzeri... Gulbja klīnikā to darot.  2 - asiņošana notiek "vispār". Tad regulāri jālieto askorutīns.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (9)

  1. 1
Dzēsts profils 12. feb 2010. 17:23 Viņas atbildes

Senāk teica, ka sliktās asinis notek. Bet tas ir saistīts ar asinsspiedienu (paaugstināts) , bet asinsvadi deguna dobumā ir trausli un tuvu gļotādai.  Tas nav nekas briesmīgs. Ja asinis labi sarecē tad noasiņot nesanāks. Kā jau minēja aukstas komreses uz deguna. Un meklēt iemeslu kāpēc asinsspiediens sakāpis!

  1. 1
Dzēsts profils 12. feb 2010. 18:11 Viņa atbildes

Man si kaite nau svesaa ....augts asinsspiediens ...un vispar deguna a trodas loti mazini sicini kapilarini taa teikt mazie asins vadini ....nereti vini kautka tiek parauti un tad asinis pa gaisu slacass ....personiski man vienmreiz ne no ka ne no sa saka asins pa deguns lauka gaztiess ...tanu es vatees tamponus ieks deguna es spraudu lai asinis neplust ar strumi ...nuu jasaka labi ka man vel sis asinis sarec ..bet ir cilveki kam asins recesana leni notiek ..tadnu viniem ir arrkartigi uzmanigi jadzivo , taa lai nesavainojas .

  1. 1
Lina S. 12. feb 2010. 20:58 Viņas atbildes

Kā rīkoties :Lai apturētu deguna asiņošanu, jāpanāk, lai veidotos asins receklītis jeb trombs. Visvienkāršākais paņēmiens ir iebāzt deguna priekšpusē vates tamponu un ar pirkstiem degunu kārtīgi saspiest. Galvu noliec nedaudz uz leju, lai asinis netek kaklā, un nolaiž uz leju kājas. Vate kalpo kā tīkliņš, kurā aizķeras asins sastāvdaļas, veidojot trombu. Var izmantot arī marli, taču tā ir cieta un spiedīs degunu.
Deguns mēdz asiņot cilvēkiem, kuriem ir plāna deguna gļotāda, tajā virspusēji izvietoti asinsvadi un plāna asinsvadu sieniņa.
Ja asinsvadi ir trausli, deguns var asiņot, to stipri šņaucot, pārkarstot, fiziskas piepūles gadījumā vai mainoties atmosfēras spiedienam. Biežākais deguna asiņošanas cēlonis ir deguna traumas, piemēram, lūzumi.

  1. 0
vienkārši E. 12. feb 2010. 16:57 Viņas atbildes

Par ko ta  Tu šim sadevi?...zināsim kāpēc tā notiek

  1. 0
Dzēsts profils 12. feb 2010. 17:14 Viņas atbildes

deguns gaisā + aukstumkomprese. kāpēc notiek nezinu, bet bija bieži un tad izbija. daktere ar neko lāgā nepaskadroja.

  1. 0
Frēzija v. 12. feb 2010. 17:33 Viņas atbildes

Pakonsultējies ar dakteri, varbūt vajag piededzināt asinsvadu.

  1. 0
Medus M. 12. feb 2010. 17:57 Viņas atbildes

Pirmais- jāapsēdina cilvēks, kuram asiņo deguns, jāpasaka kaut kas nomierinōšs, jāizkomandē apkārtējie, lai sadabū aukstu kompresi degunam, asiņojošais deguns jāliec skatā uz leju. Noder tamponiņi degunā, kurus maina ik pa laiciņam. Tālāk- pie daktera.

  1. 0
Dzēsts profils 12. feb 2010. 18:16 Viņas atbildes

atliec galvu uz aizmuguri un paturi priekšā ko absorbējošu. vajag protams arī nomierināt. īpaši jāuzmanās aukstā un karstā laikā.

  1. 0
Dzēsts profils 13. feb 2010. 00:20 Viņa atbildes

ASINIS PAR DAUDZ,SPIEDIENS PAR AUGSTU,JĀKĻŪST PAR DONORU,PALĪDZĒSI SEV UN CITIEM!

Autorizācija

Ienākt