ja jus nejausi noklausitos lekciju par kaitigam vielam kas ir partika, vai saktu pieverst tam uzmanibu?

26. okt 2010. 15:40

bernam biju darzina uz logopedes sapulci un tur saka stastit ka tai pasa rupmaize ir 4 E vielas kas trauce berna valodai. Un iedeva gramatu ar E vielas launo iedarbibu uz veselibu.

Atslegas vārdi: veselība7049

Labākā atbilde

  1. 1
Dzēsts profils 26. okt 2010. 15:47Viņa atbildes

Es jau sen izvairos lietot tādu pārtiku.Pēc operācijām man ir alergija uz dažām šim vielām,samet punteles.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (9)

  1. 0
Dzēsts profils 26. okt 2010. 15:55 Viņa atbildes

Skola, kā mēs zinām, ir vide, kurā notiek bērna socializācija, tā ir bērnu sabiedriskā dzīve, bērns šeit apgūst saskarsmes un dzīvei nepieciešamās prasmes. Katrs bērns ir personība, un katrai personībai ir savas īpašības, bet skola prasa piemēroties tās noteikumiem, un tie ir visiem vienādi. Skolas dzīve nav vienkārša, un problēmas, kas rodas bērniem, arī nav vienkārši risināmas. Tie ir konflikti ar klasesbiedriem, problēmas ģimenē vai psiholoģiska rakstura problēmas, kas saistītas ar pārejas vecumu. Katra problēma prasa individuālu pieeju un risinājumu. Problēmas rada lielu slodzi bērna nenobriedušajai psihei, tas savukārt traucē bērnam pilnvērtīgi apgūt mācību vielu.
////////////es macijos logopēdiskas iestādes..../////////// beidz lopēdisko internatssolu 9. klases ....pamatizglititibu.....///////////     

  1. 0
Dzēsts profils 26. okt 2010. 15:57 Viņa atbildes

Es bez lekcijām pievēršu uzmanību tam ko ēdu.

  1. 0
Dzēsts profils 26. okt 2010. 16:04 Viņas atbildes

Tagad jau daudzi ir par tām eeee informēti un cenšas iespēju robežās izvairīties ..., lai arī pilnīgi tas nav iespējams ...

  1. 0
Dzēsts profils 26. okt 2010. 16:27 Viņas atbildes

Nejauši lekcijas neklausos, bet šī informācija labi zināma. Ir vesela plejāde tā saucamo epiedevu  (pārtikas piedevas, krāsvielas, konservanti), kas iekļautas daļēji aizliegto pārtikas piedevu sarakstā, bet bērnu uzturā aizliegtas pilnībā. Taču ražotājiem tas neko nenozīmē- krāsainie un ilgstoši glabājamie saldumi, dzērieni u.c. "labumi" tiek ražoti joprojām, tāpat kā nav  nekādas īpašas nozīmes tam, ka šie "brīnumi" izņemti no tirdzniecības skolu kafejnīcās. Ne visi vecāki ir informēti jeb arī, zinot informāciju, piedomā pie tā, ar kādu našķi lutina savu bērnu, bet pēčāk meklē savu lolojumu alerģijas, astmas, zarnu trakta problēmu un citu saslimšanu cēloņus un izmisīgi cīnās ar sekām.

  1. 0
Dzēsts profils 26. okt 2010. 18:55 Viņa atbildes

Es bez lekcijām ēdu tikai lauku produkciju,ko arī citiem iesaku.

  1. 0
Minka s. 26. okt 2010. 19:16 Viņas atbildes

  Ne visam var ticēt (!) Bieživien KONKURENTI palaiž "PĪLĪTES", lai panāktu savas
  produkcijas izpārdošanas PALIELINĀŠANU.

  1. 0
Dzēsts profils 26. okt 2010. 19:20 Viņas atbildes

Nepievēršu tam uzmanību. Jāēd tak kautkas ir. Runāt jau visi gudri, bet reālā situācija ir tāda ka tīri badā nomirt negribās.

  1. 0
Dzēsts profils 26. okt 2010. 19:55 Viņa atbildes

Kā var būt nejauši?  Ja internets pilns ar info par visiem E un modificētiem pārtikas produktiem!    Un es pirms ēst apskatos ko ēdu.   Jau sen atpakaļ man vecmamma teica: "Ja kaķis neēd , tad tas nav jāēd arī cilvēkam! "     Pavērojiet suņus, pirms ēst tie aposta. Deguns ir labākais instruments sliktas pārtikas noteikšanā!  

  1. 0
Dzēsts profils 27. okt 2010. 03:39 Viņa atbildes

Ko darīt,ja produkti ilgi nesaglabājas,bet veikali pārpildīti?! Padomju laikā pensionāri jau no rīta stāvēja rindā,lai dabūtu vakarā liellopu kaulus,cūkas kaulus dabūja par blatu veikala aizmugurē,citā rindā,rumpji aizgāja uz Ļeņingradu,tad konservantus nevajadzēja,visu izpirka 2 stundu laikā! Tagad es pērku tikai gaļu vai zivis,svaigas,desām nosaukumi dažādi,bet sastāvs vienāds;maltas cūku ādas,vistu kaulu atkašājumi,E garšas uzlabošanai,lai saglabātos u.c.!  

Autorizācija

Ienākt