pārticība un prieks?

13. okt 2011. 11:54

Cilvēks, redzot cita pārticību un priekus, rūgtāk un sāpīgāk izjūt pats savu trūkumu un nepietiekamību - tas ir dabiski un neizbēgami, kaut nu tik nerastos naids pret to, kas laimīgāks: tieši šajā apstāklī slēpjas skaudība.
/Šopenhauers/ un es viņam piekrītu. Bet kā ar citiem?

Atslegas vārdi: dzīve.29

Labākā atbilde

  1. 1
Dzēsts profils 13. okt 2011. 12:05Viņas atbildes

Nekad neskati laimi tur,kur tev rādās pārticība un prieks,jo reizēm tas viss ir teātris-apakšā ir pavisam cits skats.Protams,ir izņēmumi.Varbūt teiksi,ka ja esi pieticīgs-esi mazāk laimīgs?Bet atceries no saviem dzīves brīžiem,ka laimīgāks tu biji tad,kad nemaz tev nebija svarīga pārticība-tu apskāvi savu mīļoto meiteni un vēlējies,lai laiks apstājas,lai jūsu sirdis būtu vienmēr uz viena vīļņa un nebija svarīgi,vai jūs bijāt lepnā mašīnā vai vienkāršā lauku mājiņā.Un atceries,ka bērnībā,kad dzirdēji pavasarī pirmo strazda dziesmu,strauta mošanos un tev sirds iedrebējās priekā un gaidās,ka nupat ziema jau beigusies un viss jaukais vasaras dullums priekšā!Diezvai tie,kas dzīvo aiz augstiem žogiem savās villās Baltezera krastā un maina vecās sievas pret meitenēm jūt tādas laimes trīsas sirdī???

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (5)

  1. 1
Dzēsts profils 13. okt 2011. 15:34 Viņas atbildes

Savā darbā man sanak satikt ļoti dažādus cilvekus-gan ļoti ierobezotus līdzekļos un finansēs, gan- pārtikušus. Būtu melots , ja es teiktu, ka man personīgi nekad nav gribējies- mazāk strādāt, vairāk pelnīt, kaut ko atļauties, ko šobrīd nevaru, bet redzu, ka citi var... Ir , neliegšos. Bet nav naida vai skaudības par to , ka redz, tam tur  cilvēkam ir, bet man - nav. Man vajag, man kaut ko gribās- tātad es eju un daru , lai man būtu, nevis sēžu un čikstu- ka tad tā, ai,ai, ai.. nav un beigta balle.
Pie tam- ktram sava dzīve, savas nepieciešamības , vajadzības, prieki un nepatiksanas...ko tur skaust   

  1. 0
Aija S. 13. okt 2011. 15:02 Viņas atbildes

Man patīk laimīgi, pārticīgi un priecīgi cilvēki. Kur nauda tur enerģija , tāpēc priecāsimies un piesaistīsim šo enerģiju sev.

  1. 0
Dzēsts profils 13. okt 2011. 15:22 Viņas atbildes

neviens jau nekad neatzisies ka apskauz kadu kuram klajas labak  neka pasam...
paedusais nekad nesapratis izsalkuso...
naids radisies tikai tada gadijuma,ja izsalkusajam nonemsi maizes kumosu...tapec vienmer doma pirms dari...

  1. 0
Dzēsts profils 13. okt 2011. 18:22 Viņa atbildes

Es nē,neesmu skaudīgs. Neapskaužu miljonārus,iztieku ar savu pensiju!!!

  1. 0
lidija l. 13. okt 2011. 20:51 Viņas atbildes

neesmu īpaši pārticīga,bet priekam iemeslu netrūkst

Autorizācija

Ienākt