.... Guntai, man, un ne tikai..

14. mar 2017. 18:33

    Neņem, lūdzu, ļaunā, Gunta, ka pieminēju Tevi. Tavs blogs, ko izlasīju tikko, parāva šo manējo- ne reizi vien esmu teikusi, ka viss jau ir kkādā ķēdē saslēgts:  domas, sajūtas, emocijas, līdzpārdzīvojums...

    Man šodien nebija tā gaišākā dzīves diena; kā jau parasti- kad liekas: beidzot viss uz labu, atkal jaunas problēmas.. Nekas. Viss, kas nav letāls, ir risināms taču! :)

    Brīvdienās man pazvanīja tās Sievietes Māte, kurai biju blakus pēdējos mēnešus, strādājot Vācijā. Haike ļoti vēloties ar mani parunāt, bet baidoties, vai sanāks!! Sarunājām pat laiku- cikos. Es nespēju TĀDU sarunu, ejot pa ielu, vai vsp, pastarpināti... Neizdevās mums parunāt- mana Haike nespēja.. Haike, kura man iemācīja literāro vācu val. vietā, kur izteikts dialekts, un daudzi vsp tā saucamo "hochdeutsch" neprot, Haike, ar kuru kopā jokojām un smējāmies daudz.. Kāpēc to stāstu tgd?? Ir slimības, kas progresē strauji; ja iesākumā pamazām atteicās ķermenis, tad tgd jau- smadzenes... Drausmīga realitāte!! Pie tam Sieviete gadiņos 40+!!! Bet- gan Viņai, gan Viņas tuvajiem- ar šo realitāti jāsadzīvo..
    Un tad es, reizi kārtējo, teicu sev: Izbeidz!!! Smaidi, priecājies, baudi!!! Novērtē ik mirkli, kas tev dots!!!
    Ko vēlējos, pateicu.
   Ja kādam tas palīdzēs, kaut mazliet, priecāšos, patiešām. :)


     /magnolijas- pēdējais Haikes darbs, kad pirksti jau vairs īsti neklausīja../

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (22)

Ingrida X. 18. mar 2017. 10:01

Paldies, Vasilij, ka atgādināji! Nededzināšu! Ne riepas, ne tiltus.

Ingrida X. 18. mar 2017. 10:00

Es, Maksim, varētu Tev neatbildēt neko, kā jau zini.
Šis virspusējais blogs, salīdzinot ar tik daudzajiem nevirspusējiem te, netika uzrakstīts ar domu pārspriest konkr.slimības attīst.gaitu. Un to, kāpēc pieminētā sieviete, visu laiku atceras un sauc pēc manis, es saprotu, pat brīnišķīgi saprotu. Un arī ne to es te vēlējos pateikt. Kas mani saprata, tie saprata.

/starp citu: komentā 19:51- izcili vērtīgs spriedums, galvenais- nevirspusējs/biku apakšzemes, tā teikt! /

Vasilijs P. 17. mar 2017. 20:07

Tikai riepas nededzini,jo ienaidnieks vēro...

Vasilijs P. 17. mar 2017. 19:59

Pēc Pugo un Vossa kunga ieteikuma-dziļāk Jūrmalā ir drošāk

Dzēsts profils 17. mar 2017. 19:51

visi mirsim, vienreiz........

Dzēsts profils 17. mar 2017. 19:50

diezgan virspusēji.
Kamdēļ Haikei Tevi satikt Ingridiņ?
Ja jau smadzenes atsacījās , tad diezin vai viņa Tevi vairs atpazītu......nezinu vai par to vajadzētu īpaši pārdzīvot

Ingrida X. 15. mar 2017. 22:17

    Paldies!!! Es tikko ieslēdzos un samulsu- tik daudz atzinīgu novērtējumu pie sava ieraksta ieraugot!!! Ne jau par sacīkstēm stāsts, nepārprotiet, bet ir prieks, nenoliedzami!, ka esi uzklausīta un saprasta.  

     Protams, Benita- jāizdzīvo ir viss, arī skumjas, tās mēdz būt pavadones reizēm, un tas ir tikai dabiski!! Un pilnīgi piekrītu Tev, ka arī tad, kad esi saskumusi vai satraukusies par kko, ir jāmācās neiespringt uz to pārlieku, jo viss jau tāpat ar laiku atrisināsies. Ja ne tā, tad savādāk. Un tas, ko vēlējos mums atgādināt, kā Lauma saka: visas negācijas ir viens liels sīkums, salīdzinot ar patiešām lielām veselības problēmām, ar lietām, kuras risināt nav vairs mūsu ziņā un spēkos.

     Ap šo laiku, gadu atpakaļ, Vācijas pilsētiņā, kurā biju, ziedēja jau pirmās magnolijas. Vēlos ievietot vienu no daudzajiem foto, kas man palikuši no Šteinweiler-as:


      

ronalda z. 15. mar 2017. 11:49

dzivibasnedela40dienaslugsanasvienosana kristiesu pasaule paldies

Lilija L. 15. mar 2017. 10:28

Es Tev piekrītu, Ingrīd, par to ka patiešām mēs reizēm neapzinamies cik esam tomēr laimīgi, ka varam no rīta piecelties, ka redzam aiz loga saulīti, ka dzirdam ikdienas trokšņus, putnu balsis, ka mēs varam izbaudīt rīta kafiju, varam steigties un skriet..Un viss tas saucas dzīvot un baudīt, citiem tas ir liegts vai daļēji liegts. Un visas mūsu ikdienas kašķi un citas negācijas kaut vai darbā ir viens sīkums, ja salīdzina ar veselības problēmām. Tāpēc baudīsim katru dienu, katru mirkli, kas mums ir dota šodien!

Benita L. 14. mar 2017. 23:29

Skaisti darbi - emocionāli.Bet novērtē pozitīvi tikai draugi un tuvākie,kas pazīst autoru.Protams,ka mirkļus jāvērtē no pret polu saskares.Ir mirkļi,kad smaidi un baudi.Ir mirkļi,kad skumsti un ceri,svarīgs dzīvotprieks.

Sandis x. 14. mar 2017. 22:39

Atpūties......

bet uz sirds kreņķis, nav mans, bet atrisināt nevaru......
johaidi!

Ingrida X. 14. mar 2017. 22:34

Sandi.
Kā var patikt cilvēks, kura balsi esi tikai dzirdējusi?? .. pie tam- jocīgi iepauzējot.... nē, nē!!- man patika mūsu saruna toreiz, kad te dāļāji blogos savu telef.nr.; bet- vai no tās secināju kaut ko, kaut bišku??? Atvaino, ja tgd Tevi aizvainoju, es atvainošos, protams!!!, bet man nešķita, ka esi īsti pie skaidras saprašanas, atvainojos vēlreiz- bet tas, ka svarīgi bija Tev pateikt- savu, liedzot, savukārt man- pateikt savu- par kko tomēr vēstīja... Mums katram, Sandi, ir tiesības atrasties tādā stavoklī, kādā tobrīd atrodamies, bet??- vai mums tas jāpieņem?? .. no otra?? .. Ja to nevēlamies??
....................................................................
     Jā, man Tu patīc šajā vidē, vsm esi tiešāks un koinkrētāks, kā daudzi. Bet- kopš sāki lišķēt tās ex-personas blogos, Tava vērtība kritās par 75, vismaz.

     Mūsu diskusija, kā saproti, ar to arī izsmelta.
     Jauku rītdienu, un- citas!! ;)))

Sandis x. 14. mar 2017. 22:30

  ...............

Dzēsts profils 14. mar 2017. 22:30

Sandis xx nu tachu,atziisties,tu tachu miili mani     

Sandis x. 14. mar 2017. 22:18

Nekādas ironijas, Ingrīda.....
ka saku tā domāju, bet ja kļūdos tad tikai es  

Ingrida, atdzīsti, ka patīku Tev?.....

Ingrida X. 14. mar 2017. 21:18

Sandim- ja tā ir ironija, tad mani Tevis uzrakstītais- neskar- nemaz!!!
Mans ieraksts tapa no sirds, lai cik banāli tas izklausītos Tev vai vēl kādam, un tam, kas top no sirds, uzbraucieni iet vnk garam- tie ir tukša klabēšana, un tikai. Dzel, cik vēlies. Es zinu, ko vēlējos pateikt, un to arī pateicu. Ja kkas nav skaidrs, paklusē. Ok?

Sandis x. 14. mar 2017. 21:04

jau otru reizi....

Dzēsts profils 14. mar 2017. 21:00

Man jāsaprot pašam cik dziļi un kas manī trūd...
tas pats veselais saprāts jau vien būs kam trāpa....
Dziļi vārdi īstenībā. Pēdējais pants patiesībā visu pasaka

Ingrida X. 14. mar 2017. 20:54

     Haike, savās kartiņās, kas joprojām izliktas jau pasen slēgtajā Galerijā, vēlēja:  "Gute Besserung" /Labu atveseļošanos!/, vēlēja Laimīti, visparastāko, Prieku, vēlēja citiem visu to, ko vēlētu katrs no mums- sev, saviem bērniem, saviem mīļajiem... Pie manis- padaudz šo kartiņu, jo tad, kad nācās steigā aizbraukt, daļiņu savas sirds Viņa spēja man iedot līdzi tikai tā... jā, es joprojām atceros, kā Viņa naktī negulēja, kā ik pa brīdim sauca: "Ingrid!", baidoties, vai neesmu jau pazudusi... Es saprotu visu- es biju pēdējais Cilvēks, laikā, kad Viņai nācās atteikties pašai no sevis, pie tam- to visu vēl saprotot, skaidrāk par skaidru; Viņa jutās vēl vērtīga, jo es vnm teicu, ka man mūžā nav bijis labākas Skolotājas, šajā gad.- vācu val.; tas piedeva Haikei Ticību, ka arī Viņa nav vēl "norakstīta"... Jūs, tie kas patiešām šo izlasīsiet, piedodiet, lūdzu!, man... Tajā, ko uzrakstīju, ir tik daudz visa kā, ka.......


..........................................
   Nekad nenovērtēsim par zemu to, kas spējam būt kādam Cilvēkam kādā dzīves brīdī!! Tāpat, kā novērtēsim to, ko kādā citā brīdī, kad, iespējams, iekšēji asiņojam mēs /atv.!/, spēj būt kāds Cilvēks- mums!!! ...

Ingrida X. 14. mar 2017. 20:31

    Es pēd.dienās klausos bardus; blūziem- blūzu vieta, bet tie, kas vistiešāk izsaka, vsm manu būtību, ir bardi. Un, klausoties atkal un atkal, un man tāds netikums, laikam- vienu un to pašu gabalu reizes 10, es vnk pārtopu laikā tajā, kad klausos...


https://www.youtube.com/watch?v=BHATt78kfT0
..........................................................
..... tas nav sauciens PRET Cilvēkiem, sev blakus, tas ir gluži cits sauciens, kas- aizved atpakaļ ;pie CITIEM, bet- jau pavisam citā spējā, sevi izteikt- pateikt- paklusēt.... Teksts, kad tas aizskar visdziļākās Dvēseles stīgas, trāpa tur, kur.. es pat nemāku pateikt- kur.... IEKLAUSIETIES, lūdzu!!! .. kas saklausīs, TIE SAKLAUSĪS.

Autorizācija

Ienākt