..vistu olām? Lai tās droši lietotu arī termiski neapstrādātas.. Vai tomēr vēršacīm un jēli lietotām labāk izvēlies mazā lauku saimnieciņā dētas "mājas" olas.
Lidz tam saimniecibam vel jatiek,bet es varu tikai pa Daugavu.
olas pērku 90% gadījumu -lauku,vistas gaļu ēdu tikai no lauku vistiņas-sanāk reti-toties garšīgi
Var jau visu novelt,ka bijušaas olas,lietus un t.t.
Pirmo reizi dzirdu,ka olām var uzticēties.
Olas, kuras tiek dētas būros,bez gaiļa palīdzības ir nedzīvs putnu fabrikas produkts,ilgi uzglabājamas.Olas ir māksļīgs produkts (var izdēt 300 olas gadā) .Lauku vistas brīvi staigā,elpo svaigu gaisu,izmanto gaiļa pakalpojumus.Olas jāizlieto ātri.
Man savukārt lielāka uzticība veikala olām- dēļ salmonelozes! Tās būs pareizās temperatūrās turētas,tomēr tiek ievērots realizācijas termiņš..tāda cerība man
Savukārt tirgū no privātajiem-sazin kad tās dētas! uzticēties tām var tikai pats saimnieks,kas zin kad vistiņas dēto savācis,,,
Ja no pazīstama saimnieka tad viennozīmīgi dodu priekšroku mājas olām, bet ja jāizvēlas starp nezināma saimnieka itkā mājas vai veikla - tad tomēr priekšroku dodu "Balticovo" ...
nē, apstrādāju termiski un tad esmu droša...ola paliek ola, tā vai šitā augusi, tāpat kā tomāti, mājās vai kombinātā audzēti, ir un paliek tomāti...vienīgais ko skatos - vai ir vietējie vai ārzemju...ārzemniekiem neuzticos - tomēr citāda domāšana
Protams,ka lauku,ja tikai zinātu ar ko vistas barotas!...
Pirms divdesmit gadiem pats tirgoju uz ielas no Iecavas vestas olas ,cilvēki stāvēja rindā un izķēra ātri, bet toreiz jau nebija "bads"kā tagad.
ja pa tàm olàm..diivaini,bet lauku olas médz bût pat mazàkas par tàm "bûru" olàm.. Nedélà apédu vismaz 6,no riitiem..
neko nevaru sev padariit..organisms prasa..
Pērku veikalā, ēdu- pagaidām nekādu problēmu nav bijis.
Nav taču jāēd jēlas !
Vari vēl cāļa aizmetni norīt
Tikai cepšanai,vārītas olas nav ēdamas ... pretīga piegarša.