Ideālas vakariņas.

13. sep 2011. 15:24

Uzkoda:    
Sastāvdaļas:
Ķīnas kāposts ½ gab.
    Tomāts 1 gab.
    Gurķis 1. gab.
    Sīpols ½ gab.
    Saišķītis diļļu
    Krējums
    Sāls
    Pipari
Dārzeņus sagriež un saliek bļodā. Pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej krējumu un samaisa.

Pamatēdiens:
Tvaicēts lasis ar bazilika pesto mērci
Sastāvdaļas

    250 g laša filejas
    20 g paprikas (sarkanas un dzeltenas)
    20 g sviesta 100 g Pesto mērces

Pagatavošana:

Cepamo papīru iesmērē ar sviestu. Laša filejas gabalu iegriež vidū līdz ādai un atver kā grāmatu. Fileju liek uz folijas, virsū liek paprikas strēmeles un 50 gramus Pesto mērces. Fileju ietin folijā un grilē 200o C 15 minūtes. Pirms pasniegšanas fileju pārlej ar atlikušo Pesto mērci.

Deserts.
Sastāvdaļas

    350g milti un vēl 50 g veidošanai
    150 ml piens
    30 g raugs
    1 ola
    4 ēd. medus vai cukurs
    100 gr ogas(pēc izvēles)
    eļļa

Pagatavošana: 40 min.

Raugu izšķīdina pienā, piemaisa izsijātus miltus un olu. Kārtīgi izmaisa un atstāj siltumā 2 h uzrūgt.

Vēlāk atkal izmīca un izveltnē. Ar krūzīti izveido vairākus aplīšus kuru vidū uzkaisa ogas un 1 tējk. medus. Tad aplīšus aiztaisa ciet, veidojot pīrādziņus. Atlikušo mīklu vēlreiz izveltnē un procesu atkārto.

Uzkarsē uz grila ogles. Pīrādziņus apslaka ar nedaudz eļļu un liek uz restēm cepties 3 min. no katras puses.

Lieliska piedeva pie salātiem vai gaļas. Var pasniegt ar krējumu vai tā pat.

Ogu vietā var izmantot sieru, gaļu, dārzeņus, visu, ko vien mēdz likt pīrāgos.


LABU APETĪTI!

Atslegas vārdi: Vakariņām0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (5)

Amēlija G. 30. sep 2011. 20:29

un ko lai es daru?  

Dzēsts profils 24. sep 2011. 18:56

Tas man par dārgu,lasi,nēģi,zuti neesmu ēdis vairāk,kā 20 gadus!....

Amēlija G. 24. sep 2011. 00:53

Lūdzu, lūdzu. :)

jurijs s. 13. sep 2011. 16:22

Portobello sēnes jeb dārza atmatenes mēdz saukt arī par brūnajiem šampinjoniem, un šīm sēnēm ir platāka cepurīte, kas kulinārijā lieliski der dažādu pildījumu ievietošanai.

Sastāvdaļas:

Sēņu pildījumam sajauc:

200g Mozarella siera

50g kaltētus tomātus

10g svaigais baziliks

100ml sojas mērci

20ml citronsulu

Pagatavošana:

Sēnēm izņem melnās apakšiņas cepurītes iekšpusē. Pirms grilēšanas iemērcē sēnes sojas mērcē un citronsulā. Grilē ar cepurīti uz leju, tad apgriež tās un pilda ar mozzarellas siera pildījumu. Cep sēnes līdz siers ir izkusis. Beigās var pievienot tomātus.

Dace G. 13. sep 2011. 15:48

Paldies par gardajām receptēm. Noteikti pamēģināšu pagatavot desertu.

Autorizācija

Ienākt