Vēl pavārmāksla!

30. sep 2011. 20:49

Maltās gaļas, pupiņu un sēņu mērce.

Sastāvdaļas

    500 g. Jauktās maltās gaļas, Divas bundžas konservēto pupiņu, viens vidēja izmēra sīpols, viens liels burkāns, četri vidēja izmēra šampinjoni, eļļa (pēc izvēles), sāls, pipari

Pagatavošana: 25 min.

Sagriež smalki sīpolu, sarīvē burkānu. Uzkarsē pannu (ja ir vok pannu) Pannā ielej nedaudz eļļu un liek cepties sīpolus. Kad sīpoli paliek zeltaini pievieno rīvēto burkānu. Uz lēnas uguns lēnām apmaisot var sākt pievienot malto gaļu. Gaļu pievieno pa mazam gabaliņam. Kad gaļa pievienota pāris minūtes pacept, gaļas gabaliņus irdinot. Gaļai apcepoties liek klāt pupiņas ar visu sulu. Sāli un piparus var pievienot pēc garšas, pēc tam, kad viss ir ieliets pannā un apmaisīts, jo pupiņu sula var būt jau pietiekami sāļa un piparota. Un pašus pēdējos pievieno sagrieztos šampinjonus. Var arī pievienot ūdeni, bet to jau pēc situācijas, lai mērce pārāk nesabiezē.


Kabači ar ķiplokiem:

Sastāvdaļas

    10 l sagrieztu kabaču (kubiciņos)
    1 gl tomātu pastas(Mildas)
    2 gl augu eļļas
    1 gl cukura
    1 gl 9% etiķa
    3 ēd.k. sāls
    1 gl ķiploka
    1 tējk. melno malto piparu

Samaisīt visu kopā (izņemot ķiplokus un melnos piparus).

Sautēt 30 - 40 minūtes.

Pirms vārīšanas beigām piebērt saspiestus ķiplokus un melnos piparus.

Liek burciņās, aterilizē 30 min.

Aizvāko.


Bumbieru ievārījums.

Sastāvdaļas

    1 kg bumbieru
    1 kg cukura
    1 gl. ūdens
    1 tējk. citronskābes (to vēlams pievienot ievārījumam, jo bumbieri satur maz skābes)

Pagatavošana:

Ievārījumam izvēlas bumbierus, kuriem blīvs mīkstums un mazs graudojums.

Tos sagriež plānās šķēlēs, izņem serdes un 10 minūtes blanšē.

Sagatavo sīrupu:

ņem ūdeni, kurā blanšēti bumbieri ieber cukuru un uzvāra.

Lai ieg;ūtu 1 l sīrupa, vajag 2 gl. ūdens un 900 g cukura.

Ar sīrupu pārlej blanšētos bumbierus, tiem ļauj 3 stundas ievilkties, tad 10 minūtes lēni vāra (pieber atlikušos 100 g cukura)

Pēc tam stundu dzesē un atkal vāra, līdz bumbieru šķēles kļūst caurspīdīgas, bet nav izjukušas.

Kā garšvielas pievieno kanēļa miziņu, citronu miziņu un krustnagliņas.

Karstu ievārījumu pilda karstās burkās un aizvāko


Olu liķiera trifeles!
Sastāvdaļas

    100 g augstas kvalitātes tumšās šokolādes
    50 g sviesta
    30 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
    10 ml sarīvētu apelsīna miziņu
    30 ml olu liķiera
    Dekorēšanai
    60 g Dansukker pūdercukura

Pagatavošana: 30 min.

Šokolādi un sviestu izkausē uz lēnas uguns. Pievieno pūdercukuru ar šokolādes garšu, apelsīna miziņu un olu liķieri, visu samaisa. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai, pēc tam pārliek ledusskapī un pagaida, līdz masa pilnībā sastingst. Tad no masas veido (izgrebj) bumbiņas ar karstā ūdenī iemērktas karotes palīdzību. Bumbiņas apviļā pūdercukurā.

Trifeles ieteicams uzglabāt vēsumā.


Siera cepumi

Sastāvdaļas

    120 g sviesta
    80 g rīvēta cietā siera
    1 – 2 olas
    1 tējk. garšvielu univ.garšv.mais.
    200 g miltu
    margarīns plāts ieziešanai
    pārziešanai 2 sakulti olu dzeltenumi

Pagatavošana: 127 min.

Saputo sviestu, piemaisa sieru, olas un garšvielas. Beigas iesijā miltus. Mīklu 1 st. tur vēsumā uzbriešanai. Pēc tam to plāni izveltnē uz miltiem apkaisīta mīklas dēļa un izspiež gredzenus. Gredzenus liek uz ieziestas plāts, apziež ar olu dzeltenumiem. Cep cepeškrāsnī 200 °C.


Veiksmi VIRTUVĒ, un LABU aptetīti!

Atslegas vārdi: edieninji0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Dzēsts profils 30. sep 2011. 21:18
Autorizācija

Ienākt