Krāsa , dzidrums , blīvums utt .?
Man tēvs agrāk teiza tā , ja čurājot putas ir līdz ceļiem , tad alus ir labais !
Jā Juri , tas ir pats galvenais priekšnosacījums !
Jā , viens burtiņš ieskrēja ne tur , bet ir jau te viens otrs kas raksta regulāri ar kļūdām !
Tad viņš ir visu laiku ĶĒMĀ ?
Atslegas vārdi: dzīve38617
Ze Be kaa galvenais degustators
Sūds par kvalitāti - galvenais ir kvantitāte..............
.....ooo..........jau klibo burtiņi.
Tavā gadījumā Ze Be-alus kvalitāti nosaka Tava pareizrakstība.
Tātad-labs,ļoti labs.
Svarīgākā alus īpašība, kad seksa partnera kļūst skaistāka un skaistāka, no katra mēriņa, tikai paģirās nevajag skatīties uz „nakts draudzeni”, jo tad vel pavilks „bučot porcelāna draugu” tualete
alum jābūt ir tumīgam, un putām noturīgām, ar nelielu iekrāsu (ne baltām kā sniegs).
man liekas: krāsa, garša, stiprums, konsistence un derīguma termiņš. visi cēsu light manā izpratnē nav alus.. :(
Čurāšnas slaidums.....
Apiņu kvalitāte
Nosaka aldara māka, miežu un ūdens kvalitāte un tā viņam nav jāstāsta citiem!! Ja netici, tad pārbaudi kvalitāti pats. te ir 2 padomi.
Uz putām jāliek monēta (derēs 20 sant) un tā nedrīkst iekrist glāzē 1 minūti. Tā alus kvalitāti pārbauda arī tagad jau no Hanzas savienības laikiem.
Vēl senāk (Cunftu laikos) pārbaudīja drastiskāk. Uzlēja alu uz beņķa un apsēdās un sēdēja līdz alus bikses. Tad cēlās no beņķa un beņķim bija jāceļas līdzi. Tas bija augstākās kvalitātes alus.
Prasi Valdim ,vinjam virpa....
Ja tehnoloģijā visu ievēro,tad alus kvalitāti nosaka ūdens.No nekvalitatīva ūdens pat vislabākais meistars neko labu neizgatavos.
Neesmu alus dzeršanas speciālists,bet lielākā daļa Latvijā ražotais būtu ar likumu jāaizliedz.
A lus kvalitāti nosaka iesals