Atslegas vārdi: Dzīve38629, attieksme3443, ēšanas paradumi.0
Jau sen , kopš pirmie lociņi , gurķīši , dillītes parādījās veikalu plauktos.
Kad dārzā, siltumnīcā parādīsies pašas audzēts , būs Latvijā audzēta aukstā zupa.
atklāju sevī, ka sen...kad slinkums uzsildīt vakardienas zupu...ēdu aukstu:)
Man labak garso ,pamata sastavdala kefirs,un tad visu parejo.Sezonu jau atklaju 7 maja.Tagad,ik pec pars dienam,mana meitina vinu prasa.
Jā protams ,bez tās nevar.... ar kefīru manā mājā garšo...
Jā, esam: a) aukstā skābeņu zupa putraimi; b)aukstais borčs ; c)aukstā kefīra zupa;
Man baltās - kefīra aukstās zupas pie sirds iet Un ir jau šopavasar ēsts.
Man ar uz kefīra bāzes garšo !
nu protams-skābputra,aukstā zupa ar skābenēm,ar bietēm-uz paniņu bāzes
vel februari,jo ta sagribejas zaljumus......nu slima es bez zaljumiem,vis milaka biesu auksta zupa-varitas bietes,kefirs,locini zalie,dilles,gurki svaigie,redisi,olas varitas un visu sajauc un uz prieksu
Aukstās zupas mūsmājās ir topā , visdažādākās !
sv.gurki,zaljumi,vaariita galjinja,kartupelis,ola,saals.sinepes-paarliet ar kvasu,piev.krejumu=okroshka
ar gaļu un lai būtu ko piestrēbt klāt (varētu alu)
un nafig man vispār airēt pār pļuru, ja ēst man tīk ar dakšiņu
Esmu sen,sarkano biešu,bet dažreiz skābeņu.Šodien gan vajadzīga karstā,jo ārā tikai +14.
...man arī tāda veida 2.bļodiņas-.. debesszila un salātzaļa...
Pagatavošanā izmantoju visādus variantus pēc garšas.
Senjau ! Uz 's'as zupas es dz'ivoju visu vasaru,un vistu ! Mana visa 'edienkarte vasar'a ,iz'nemot reizi m'enes'i ,kad cepu 'sa'sliku ! Relaks'acija pa m'enesi !
Aukstās zupas - rullē ! Visdažādākās , brīva improvizācija ...
Vēl nekas nav uzaudzis,lai gatavotu zupu un pienenes salātiem jau par vecām!...
kurzemnieku putra un aukstā biešu zupa.