Kā Tu sagatavo aronijas uzglabāšanai ziemai?

22. sep 2014. 10:40

Atkal,lūdzu, Tavu receptīti.

Atslegas vārdi: dzīve38617, ogas1, konservēšana0

Labākā atbilde

  1. 1
Ingrīda B. 23. sep 2014. 00:33Viņas atbildes

Aroniju sīrups ar piparmētrām
1 kg aroniju ogas aplej ar 1,2 l verdošu ūdens un pieliek klāt sauju svaigas piparmētru lapas. Nākamajā dienā ogas saspiež ar spiedi vai arī sablenderē un tad uzvāra. Līdzko sāk vārīties, ņem nο uguns nost un nedaudz atdzesē. Tad šķidrumu vajag atdalīt nο biezumiem, izspiežot caur marli, smalku sietiņu vai  izfiltrējot caur rupju filtrpapīru.
Attīrītο aroniju sulu lej katlā, pievieno ēdamkaroti citronskābes un 1 kg cukuru. Visu uzvāra un tad pilda pudelēs.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (10)

  1. 1
Leonora t. 22. sep 2014. 20:10 Viņas atbildes

Sīrupu taisu,ja vēlos,lai ziemā būtu gandrīz ķiršu sula,bet tā tecinu sulu uz gāzes sulas tecinātāja.
Sīrups:
Samalt aronijas.
Paņemt nelielu daudzumu ūdens ,tajās ielikt palielu daudzumu ķiršu lapas,jo vairāk malto aroniju,jo vairāk ūdens un lapu.Vārīt tās lapas 20 minūtes,tad nokāst un ieliet samaltajā masā.,atstāt uz nakti.Otrajā dienā visu caur sietu,pievienoju cukuru,citronskābi pēc garšas,uzvāru un burciņās.Cukuru jāliek daudz,ja vēlies sīrupu.Sīrups smaržo pēc ķiršu sīrupa un var pat taisīt liķieri ar kaut ko stiprāku samaisot.

  1. 0
Vasilijs P. 22. sep 2014. 10:50 Viņa atbildes

Un es domaju no ogam gatavo vienigi sulas,vai vinus...

  1. 0
valija o. 22. sep 2014. 11:50 Viņas atbildes

Es drīkstēšu nošpikot jo  es tikai divus veidus izmantoju.ar cukuru burciņās un sasmalcinātā veidā  bez cukura ,saldētavā

  1. 0
Valija Y. 22. sep 2014. 12:48 Viņas atbildes

Kas par daudz tas par skādi  -- pazemina spiedienu....

  1. 0
Frēzija v. 22. sep 2014. 13:27 Viņas atbildes

Šogad negatavošu, dažādu ogu sīrupu pilns pagrabs bez aronijām, man labāk garšo piparmētru sīrups.
    .,... bet recepte ir :
  ....kārto katlā kārtu aronijas, pa virsu ķiršu lapas un tā, kamēr visas saber, uz vienu litru vāroša ūdens 30 grami citronskābes, lej tik daudz, lai nosedz, jānotur ne mazāk par 24 stundām, var ilgāk, izkās un uz vienu litru šķidruma 1 kg cukuru, vāri sīrupu, gatavību taču māki pārbaudīt, lai garšo  

  1. 0
Vineta K. 22. sep 2014. 14:22 Viņas atbildes

Nu aroniju,apleju ar verdosu udeni,bet obligati pieberucitronskabi,ne daudz.Tad vina nonem ruktuma,un sivuma piegarsu.Tad pudelites,un ziema forsins sirupins.Bet tagad var ari sasaldet.Ir saldetavas.Taka nu nav tadu problemu.

  1. 0
jautrite b. 22. sep 2014. 15:40 Viņas atbildes

tikai uzmanīgi -viss ,kas mazās devās ir garšīgs un pat dziedē -lielās tādd nav -aronijas pazemina asinspiedienu tā sākuma stadijās ,bet-veicina asins sabiezēšanu -potenciali trombu veidošanos

  1. 0
Dzēsts profils 22. sep 2014. 15:44 Viņas atbildes

labs sausais vīns-izcila rubīnsarkana krāsa, var pievienot mellenes, kuras jau biji saglabājis ziemai-garša maiga.

  1. 0
Dzēsts profils 22. sep 2014. 17:18 Viņas atbildes

Tvaicējamā katlā iztvaicēju sulu, arī salielieku ķiršu lapas pa virsu, tad sulu vēlreiz ar cukuru (bet ne tik daudz, ka 1l-1kg, apm.300gr, nedaudz citronskābi) uzvāru sīrupu. Pāris l, un pilnīgi pietiek ziemai. Vīnu nekad neesmu taisījusi, garšojusi...interesants laikam.

  1. 0
Benita L. 22. sep 2014. 22:11 Viņas atbildes

Baigā ķēpa.Vairs negatavoju.

Autorizācija

Ienākt