Vai tad viss lielākās cilvēku bailes nav palikt vienam/vientuļam?

10. mai 2016. 19:41

Mums ir savas bailes un savas fobijas, bet ir bailes kuras ir kopīgas, un ar laiku piezogas mums visiem, tā ir vientulība, palikt vienam, būt aizmirstam.

10. mai 2016. 19:50

Kikabidze Kreizi
Kā var baidīties no tā kas ir neizbēgams, lai cik veselīgi mēs dzīvotu un ievērotu visus labas dzīves stūrakmeņus, nāve tikuntā atnāks, tapēc uzskatu muļķīgi ir par to baidīties, uztraukties jā, bet baidīties?

10. mai 2016. 20:13

raimonds varens
laiks cilvēku dzīvē ir vienīgā mērvienība kura ir patiešam svarīga, sākumā mēs tam nepievēršam uzmanību, bet beigās cenšamies iegūt pēc iespējams vairāk laika, kā vien to varam un mākam. Var arī teikt ka dzīves nogalē atskatoties uz savu dzīvi var teikt ka  tā ir izsviesta vējā, vai arī var raudzīties un redzēt uz ko tad esi bijis spējīgs un cik prasmīgi esi izspēlējis savas dzīves kārtis.

10. mai 2016. 20:16

Te Komplektētājs
baudīt klusumu ir patīkami, bet klusums arī ir ilūzija, ja mēs neko nedzirdam apkārt, vai tas nozīmē ka ir klusi? Un baudīt klusumu var tikai no kaut kā nevis no visa?

10. mai 2016. 20:31

Marija L
vai mēs vieni atnākam šijā pasaulē, vai tad mūs nesagaida, bet aiziet gan mēs varam vieni un neviens pat neatvadīsies

11. mai 2016. 16:58

iim es
Bet pat tad kad tu būsi nonācis klusumā kas ir maz ticams, ka tāda vieta eksistē, bet ja eksistē , pat mākslīgi radīta, tikuntā būs troksnis, troksni ko rada , katra cilvēka domas, vai tad cilvēks ir spējīgs būt kluss, pat pa tiešām kluss, maz ticams, un pat troksnis ir sava veida klusums, saucamais baltais troksnis, noteikti esi pazīstams ar šo terminu, radio translācija nenotiek sava veida klusums, bet troksnis eksistē jo dzirdam elektromagnētisko viļņu kustību. Un ja pasaule ir daudz pasakainu vietu kur var pārbaudīt cilvēka izturību un novest līdz psihes lūšanas punktiem, bet nesagatavojies cilvēks neies tādās vietās, pēc pašu gribas.
Patīkamu dienu :)

Atslegas vārdi: dzīve38590, psihaloģija79, filazofija5

Labākā atbilde

  1. 1
Maija V. 11. mai 2016. 14:45Viņas atbildes

Manuprāt,bailes no bailēm ir lielākas mokas par pašu palikšanu vienam Kāds labums ir baidīties,ja tieši bailes ir tās ,kas visu sagrauj

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (12)

  1. 1
Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:08 Viņa atbildes

Esmu vienpatis ,un baudu klusumu

  1. 1
Minka M. 10. mai 2016. 20:36 Viņas atbildes

Vec meitas /vecie puiši gan nebaidās palikt vieni,varbūt ir garlaicigi,bet viņi skaļi neteiks ka jutas vientuļi

  1. 0
Kikabidze K. 10. mai 2016. 19:44 Viņas atbildes

Bailes no nāves?

  1. 0
raimonds v. 10. mai 2016. 19:58 Viņa atbildes

zinama mera, ja, bet drosi vien lielakas butu no izniekota laika, kad vecumdienas, ja lidz tam nodzivo un saproti, ka visa dzive pagajusi un viss sasniegtais ir kakim zem astes. Butu interesanti ari uzzinat Alberta viedokli...

  1. 0
Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:23 Viņas atbildes

vientuļam? var jau būt, simpl!.. .. bet vienam noteikti nē!   ... mēs tak vieni atnākam un vieni arī aizejam!

  1. 0
Aļoša R. 10. mai 2016. 20:38 Viņas atbildes

To baiļu ir gana daudz un tās mainās!
Man tāpat, kā Kikai ir bail no nāves! No tā, kā tas notieks. Bet, protams ka tā pienāks.
Vientulība...ka nevienam neesi vajadzīgs. Svarīgi, lai esi pats sev nozīmīgs. Un savu brīvo.. vientuļņieka dzīvi var aizpildīt...daudz iespēju.  Būtiski, lai ir laba veselība un skaidrs prāts.

  1. 0
Dzēsts profils 10. mai 2016. 20:50 Viņa atbildes

Muļķīgas bailes. Tās neko labu neliecina ne par pavadīto laiku, ne vēl priekšā esošo.

  1. 0
Inta J. 10. mai 2016. 22:44 Viņas atbildes

... lasu Bībelē mācītāja Salamana atziņas...un pilnīgi viņam piekrītu-"viss dzīvē ir niecība un vēja ķeršana...visur valda netaisnība,dzīvojam ilūzijās...laicīgiem sasniegumiem ir tikai īslaicīga vērtība...nomainās paaudzes..beigās mūs gaida kaps...bet,kas būs pēc tam?!,...tad Dievs vaicās-"kur biji tu,kad sajuties vientuļš un visu pamests,kad pasaulē meklēji mīlestību un sapratni,...vilšanās un depresija tevi pavadīja ikdienā,kad tu meklēji patieso dzīves jēgu,bet Mani,patiesību un mīlestību,tu atmeti un negribēji pat uzklausīt....kur biji tu???. ..

  1. 0
Mudite I. 10. mai 2016. 23:10 Viņas atbildes

Vientuļi ir tad, kad tev ir vīrs (it kā ), bet šis tik sūc aliņu un skatās hoķi.... bet sieviņa pārņemta ar darbiem...

  1. 0
Inese B. 11. mai 2016. 09:48 Viņas atbildes

Kāda vientulība? Cilvēks piedzimst un nomirst viens. Nevajag pieķerties lietām un cilvēkiem, tad nebūs vilšanās, baiļu. Izpalīdzēt vairāk, ziedoties.
Ziedojoties tu cel tiltu pāri savas vientulības bezdibenim. Tātad- draudzējies, palīdzi citiem, izdari mazu darbiņu cita labā, dāvini, ienes prieku kāda dzīvē! Gudrajam laime ir tepat- zem kājām, bet muļķim- tālumā! Svarīgi ir būt noderīgam, radošam, nozīmīgam.

  1. 0
iim e. 11. mai 2016. 11:29 Viņa atbildes

Vientuļš nenozīmē -- viens!! Arī kolektīvā ir daudz vientuļu cilvēku!!!
To var pārdzīvot, jo vari izvēlēties ar ko tikties!!!
Manā pieredzē vissmagāk ir nokļūt -- KLUSUMĀ!!!
Komplektētāj -- ja tā raksti, tad tu KLUSUMU -- nesi pat tuvumā redzējis un jutis -- tas ir murgs!!!
Tad ir tāda sajūta, ka ausis plēš pušu un esi gatavs darīt jeb ko lai tikai radītu TROKSNI!@!! Kaut niecīgu -- bet troksni!!
Esmu to izbaudījis reizes 3... Šīs iespējas pārbaude iesp'[ejama ne tikai psihenēs -- nesapņojiet !! Ir daudz briesmīgākas vietas par psihenēm, kur pārbauda tavu izturības slieksni!!
Lai jums veicas!

  1. 0
Dzēsts profils 11. mai 2016. 15:32 Viņas atbildes

esmu tiekusies uz vienpatību...ja esmu pūlī iejukusi...nejūtos kā mājās...un ātri vien kā rozīne no kēksa-izķesēju sevi ārā...esmu lai Lidotu...nevis mani vestu aizsietām acīm.
bet jūs-lai ved ...nav varianti!

Autorizācija

Ienākt