Vai nav tā,kas mūs citos visvairāk kaitina,piemīt mums pašiem,jo šādi darbojas savdabīgs cilvēka aizsargmehānisms?

2. mar 2011. 14:17

Kritizēt citus nav labi. Un tomēr.....kuram gan patīk dzirdēt norādi, ka tas, kas mūs citos visvairāk kaitina, piemīt mums pašiem, jo  šādi darbojas savdabīgs cilvēka aizsargmehānisms, kas neļauj sevī  ieraudzīt , mūsuprāt , nepatīkamas rakstura iezīmes, toties liek saskatīt tās uz citiem un just nepatiku , aizkaitinājumu,  dusmas.  Jūtot emocijas pret citiem , daļēji tiekam vaļā no spriedzes, kas krājas noliedzot kādu sevis daļu.

Atslegas vārdi: cilvēks402

Labākā atbilde

  1. 1
Vilnis F. 2. mar 2011. 15:31Viņa atbildes

Ja kaut kas slikts ir mūsos pašos, mēs to neievērojam. Bet tajā pašā laikā citā cilvēkā to redzam. Un gudrs ir tas, kurš spēj tomēr ieraudzīt sevi citā, un pēc tam cenšas izmainīt sevi.

Šis jautājums jau ir slēgts. Jūs nevarat uz viņu atbildēt.

Atbildes (5)

  1. 1
Ārija x. 2. mar 2011. 15:35 Viņas atbildes

Nepatīk vis man Tava norāde! Un nepiekrītu arī! Zinu savas sliktās īpašības, lai gan šobrīd atturēšos publiskot, bet citos mani visvairāk kaitina tieši tās īpašības, kuru man nav nevis kuras ir.
Tās, kuras arī sevī saskatu, esmu iemanījusies attaisnot - arī citos!

  1. 1
stingers b. 2. mar 2011. 17:21 Viņa atbildes

Man, nav sliktu īpašību, tāpēc nevienu nekaitinu. Ja mani bērns sāk kaitināt, es tam
sniedzu ētikas pamācību, kā jāuzvedās sabiedrībā. Ja pieaudzis, tad tas saņem atbilstošu reakciju, uz saviem stulbumiem.

  1. 0
Vasilijs P. 2. mar 2011. 14:27 Viņa atbildes

Situacija ir mainijusies-tagad Policija mekle iespejamo saistibu,lai Godmana kungam klutu par Krusstevu-viss pluust-viss mainas-Gogolis.

  1. 0
Laimdota E. 2. mar 2011. 14:48 Viņas atbildes

Tieši otrādi.Tas kas piemīt mums-ir pierasts,bet tas kas nēpiemīt,nekaunība,uzbāzība, ļaunums...un ja vērsts uz mūsu pusi-var mūs pamatīgi šokēt.

  1. 0
Dzēsts profils 3. mar 2011. 08:13 Viņas atbildes

savaldigums ir vesela cilveka saprats

Autorizācija

Ienākt