Man patīk vienkāršība, atkarībā no garastāvokļa.
Ja jau pārauguši ar lielām sēklām,tad pankūkās (rīvēti,pievienojot olas,miltus un sāli).
Ja jauni,tad bez termiskas apstrādes.
1. Sarīvēju un pieberu sāli.
2. Piegriežu dilles un pierīvēju sīpolu vai ķiplokus.
3. Var piegriezt tomātus un sapiparot.
4. Ja vēlas treknāku,pievieno krējumu.
Jebkuru variantu var baudīt tāpat vai piekožot sviestmaizi.
pievienojos visām receptēm,bet jau otro gadu lieku kabaci saldēt-sagriežu salmiņos vai plānās šķēlītēs-trauciņos vai maisiņos -uz saldētavu,tāpat griežu pašmāju tomātus-šķēlītēs un saldēju-no rīta izņemu no saldētavas -kamēr gatavojamies brokastīm -gatavi ēšanai.Kabači sogad tik saldi-ka gatavojot apēdas diezgan daudz,vēl arī taisu ātrajā marinādē-gan ne ziemai
1.recepte-- saucas kabaču ikri...garda piedeva visam''kartupeļiem, rīsiem.pat makaroniem''' gardas sviestmaizes--bet man patīk ar ķiplokiem...!!!
2.recepte--apcept katru daiviņu atsevišķi...
3.recepte--- kārta kabaču--karta kartupeļu--kārta tomātu-- kārta žāvētā gaļa jeb desa--ķiploki,sīpoli pēc garšas...ietīt follijā un uz pusstundu cepamkrāsniņa...LABU APETīTI..!!!
Gatavoju kabaču omleti,visi ēd labprāt.
Es domāju , ka tie milzīgie gurķī vispār nav ēdami
Es slinka, kabacus- eeeeņ sulu spedē, eeeeņ ābolus kaut puszaļus...beigā labi no rita.
piekriitu!
Var arī ar maltu gaļu,to iepriekš apcepot.Šod ien man bijavarens maisījums-burkani,puķkāposti,tomats,sīpols,kabacis,pipari,sals,cepu eļļā,
1.kabaču ikri ziema, der gan pie kartupeļiem, gan vārītām olām. Receptes ņemu no neta, katru gadu savadakas.
2. lieku sautējumos ar dažādiem dārzeņiem, tomātiem, papriku, sēnēm; var arī malto gaļu un sīpolus klāt-tos apcep vispirms.
3. sagriežu ripās, var apviļāt miltos un olā, apcepu uz pannas (zem vāka)vienu pusi, apgriežu, uzlieku apceptai pusei ķiplokus, dilles, siera šķēli, cepu zem vāka. Var pēcāk vēl pārkaisīt dilles vai kādus zaļumus, nedaudz majonēses uz ripas. Sāli vai garšvielas var pielikt miltiem, olai, ja cep "plikus", tad nedaudz pasāka pašu kabaci.
Vasarā ēdam kabačus visādos veidos- cepam, sautējam, pildām, pankūkās. Ziemā- man ne īpaši garšo kabaču ikri un tml. darinājumi, bet ļoti labprāt savāru ar papriku, burkāniem, ananāsiem un tomātu mērci. Ilgi arī uzglabāju veselus svaigus kabačus, kā ķirbjus, tā arī ziemā tiekam pie svaigi apceptiem kabačiem.
Malacitis.Bet man ja karojas,ludzu vedeklinai.
Sacepu šķēlītes sviestā,vienkārši un garšīgi.
Es vairak zivju tas receptes zinu.
Šodien izmēģināju .Domāju - būs kāda dīvaina garša ... Biju patīkami pārsteigta , jo ļoti garšīgi !!! -par recepti .
Man tādi draņķi negaršo...