Ātri pagatavojama brokastu biezputra.
Ņem bļodiņu vismaz 1 l tilpuma. Produktus liek kārtām.
1. Pāris nomizotas sardeles vai cīsiņi.
2. Paciņa Rollton makaroni ar garšvielām.
3. Kārtiņa 4graudu vai 5graudu pārslas.
4. Pāris nomizoti cīsiņi vai sardeles. Var svaigumam piegriezt tomātu.
5. Kārtiņa ātri vārāmās auzu pārslas.
6. Paciņa Rollton ar garšvielām.
Āplej ar tikko uzvārītu ūdeni līdz pat bļodiņas augšējai malai. Bļodiņu apklāj ar seklo šķīvi.
Pēc 5-10 min biezputra gatava. Ēd ar parasto zupas karoti. Labu apetīti! Sātīgi un enerģiju dodoši dienas pirmai pusei.
..nu gan recepte ar daudzām neveselīgām piedevām...
Es gan uzvāru auzu pārslu biezputru, saspiežu mazliet banāna+upeņu ievārījuma...
ņam, ņam.....kas var būt labāks par to!!!
Kad palasās...Izrādās,ka visi tik pareizi un veselīgi barojās. Es no armijas laikiem biezputras ciest nevaru.Tur rītā,pusdienā un vakarā ar tādām baroja.
AIisei-piekrītu-mums arī visbiežāk brokastīs auzu pārslu biezputra-un visbiežāk ar saldētām ogām-nudien līdz pudienām ēst negribas.Nesen žurnālā bija intervija ar ķirurgu -ka pēc biezputras brokastīs var operēt līdz pusdienām,kas saprotamu iemeslu dēļ ne vienmēr iznāk savlaikus
Riktīga putra---visai dienai...
Madonnas putra!Meitenes pierakstiet - Parastās auzas ūdenī vārītas,bez sāls un cukura.Bez taukvielām ,vai augļu,ogu piedevām
Nu nēeee ..., šāda gan ne ! Ja jau biezputra , tad klasiskā ! no kādiem nu putraimiem kad sakārojas ..., vai pienā vārīta , vai ar sviesta actiņu , vai kādu zapti , vai augļiem - uzlabota ...
Katad,man noritiem,nemazakas velesanas nau camaties pa,virtuvi.Auzu parslam uzleju,verdosu udentinu,tagad pirmas zemenites un vicoju ieksa,kanemetas.Garsigi,un veseligi.
Ņemam "Kaija" ražotu brētliņu konservu bundžas saturu, virsū liekam dīgt sākušus sīpolus, pa virsu Maximā nocenotu baltmaizi.
Ņemu ūdeni- uzvāru, pieberu pārslas /auzu vai rīsu, vai četrgraudu, kādas tobrīd mājās ir/, vāru gatavas, ēdu - pēc garastāvokļa izvēlos piedevas. Biezputru vāru tikai brīvdienās un ne vienmēr, jo darbadienās es no rītiem nevaru neko ieēst.
Vēl es dažreiz vāru *lielo biezputru*- pīļpanā kārto kārtām graudaugus un dārzeņus, piem., rīsi/tomāti/griķi/burkāni/putraimi/sēnes/kukurūza/kabacis, vai liek ko citu, pielej ūdeni, var pa kārtām variēt ar dažādām garšvielām, ja lieto, tad arī sāli. Vāku virsū un sutina cepeškrāsnī. Tāda biezputra ir gan silta ēdama, gan auksta.