Senāk tieši saulespuķu eļļā visu vajadzīgo cepām un vārījām. Tagad uztura speciāliste apgalvo,ka to ieteicams lietot tikai salātos,jo termiskā apstrādē oksidējoties. Pat,ja rafinētajai uz etiķetes teikts,ka der arī cepšanai.
Paklausies tik šitos ,,gudros'' un nomirsi badā!
Toties būsi veselīgs līķis.
Nelietoju.
Egles koka zārks ar būs veselīgāks pas drapētu zārku no skaidu plātnēm !
Pus mūžu ēdu saulespuķu eļļu , laikam tādēļ kļūstu sirmāks un krunkaināks !?
Senāk jau cita eļļa nebija pieejama, lietoja kāda ir veikalos. Pie mums nemaz tik viegli nevar atrast labu un kvalitatīvu saulespuķu eļļu, tā, kas lielveikalos plastmasas pudelēs, tā tiešām nav lietojama- arī salātos. Pati es lietoju tikai mājražotāju spiestuvītē spiestu extra virgine olīveļļu, ko iegādājos eco veikaliņā. Gan cepu, gan salātos lietoju. Vārīt gan eļļā neko nevāru- nekādā.
Visos laikos noderīga...
Nu daža laba speciāliste arī izspļāva ka bērni no govs piena debīli kļūstot kas maksā tas pasūta ko tā speciāliste ļerkst
Nezinu- man daudzkas, ko tie uztura speciālisti gvelž, liekas tukša muldēšana!! Ir, protams, lietas, kas jāielāgo- vairāk augļus, dārzeņus un tā, bet "iegrimt" visādos tādos sīkumos, kad ik dienas elpojam izplūdes gāzu pārpilnu gaisu un tml., tas ir- izraut kko no konteksta un pakārt pie kārtēja zvana!